Matetiketter Villeder Forbrukerne

Video: Matetiketter Villeder Forbrukerne

Video: Matetiketter Villeder Forbrukerne
Video: Сделано Google | За оборудованием 2024, September
Matetiketter Villeder Forbrukerne
Matetiketter Villeder Forbrukerne
Anonim

Forskning har vist at matetiketter ikke viser all produktinformasjon. Det viste seg også at 60 prosent av forbrukerne, selv om de leser etiketten, ikke forstår hva de leser.

Produsenter og forhandlere har funnet en måte å samtidig skjule noe av sannheten om matingredienser og overholde merkingsreglene i landet.

Det meste av informasjonen er ufullstendig eller skrevet på en måte som villeder brukere.

Informasjonen villeder kundene at de kjøper helt ufarlige varer, noe som ikke er tilfelle.

Supermarked
Supermarked

En studie viser at flere og flere mennesker blir respektert i produktetiketter, men 60% av kundene innrømmer at de ikke forstår informasjonen de leser.

Produsenter og forhandlere av mat og drikke er forpliktet til å sette en merke på bulgarsk på produktene som tilbys. Det må inneholde navnet på produktet, ingrediensene, mengden, holdbarhet, lagringsforhold, nettomengde og produsenten.

Unøyaktigheten i etikettene starter med E-ene, som er nevnt opp til en i etikettene, men det er ikke forklart til hvilken kategori de tilhører - søtningsmiddel, fargestoff, konserveringsmiddel, samt hvilke bivirkninger som kan føre til en sunn kropp.

Mel
Mel

For eksempel bør aspartam nevnes at det kan forårsake allergiske reaksjoner, og gluten kan forårsake autoimmun sykdom.

Statistikk viser at en av tre hundre mennesker mellom 30 og 45 år utvikler glutenintoleranse, noe som fører til atrofi i slimhinnen i tynntarmen.

En annen misforståelse fra produsenter er spekulasjoner med ordet fullkorn for brød og litt pasta.

Forskning viser at det meste av "fullkornsmat" i hjemmevinduene er farget for å oppnå den naturlige fargen på fullkornsmel.

En annen svindel som oftest brukes til kjøttprodukter, er bruken av uttrykket - lite fett, og ingen steder på produktet blir det forklart hvor lavt innholdet deres er.

Anbefalt: