2 Kopper Kaffe Er Et Kraftig Antidepressivt Middel

Video: 2 Kopper Kaffe Er Et Kraftig Antidepressivt Middel

Video: 2 Kopper Kaffe Er Et Kraftig Antidepressivt Middel
Video: Jon Lajoie Regular Everyday Normal MotherFucker 2024, September
2 Kopper Kaffe Er Et Kraftig Antidepressivt Middel
2 Kopper Kaffe Er Et Kraftig Antidepressivt Middel
Anonim

Morgen- og ettermiddagskopper med kaffe er en tradisjon for mange mennesker. Ikke bare aromaen, men også de forfriskende ingrediensene som er i kaffen gjør den til en favoritt og obligatorisk drink. Harvard-forskere kom til en ny konklusjon om kaffe etter å ha analysert data fra tre forskjellige studier.

Alle de tre tidligere studiene er amerikanske. Ifølge eksperter fra Harvard halveres risikoen for selvmord hver dag for de som drikker koffeinholdige drikker regelmessig, sammenlignet med de som stoler på koffeinfri eller ikke drikker i det hele tatt.

Kaffesammensetning
Kaffesammensetning

Forskere er fast bestemt på at to til fire kopper kaffe om dagen reduserer risikoen for selvmord hos både menn og kvinner. Mer enn 200 000 menn og kvinner ble analysert. Koffeininntak ble studert ikke bare gjennom kaffe, men også gjennom inntak av te, andre drikker, bakverk, sjokolade.

For et større antall deltakere viste kaffe seg å være en viktig kilde til koffein. I den gjennomsnittlige studietiden på 6,5 år ble bare 277 selvmord registrert, sier forskere.

I følge eksperter er koffein årsaken til den beskyttende effekten kaffe har. Lederen for studien - Michael Lucas, minner om at koffein ikke bare stimulerer sentralnervesystemet, men også fungerer som et moderat antidepressivt middel.

Fordeler med kaffe
Fordeler med kaffe

Koffein, uansett i hvilken form det tas (kaffe, sjokolade, te osv.), Klarer å øke vårt gode humør og energiflyt. Det har også en stimulerende effekt på hjernen.

Forskerne påpeker også at disse funnene også svarer på spørsmålet om hvorfor tidligere studier har funnet en lavere sjanse for depresjon hos personer som drikker kaffe.

Selvfølgelig påminner eksperter om at det ikke anbefales at folk medisinerer seg selv ved å øke det daglige koffeinforbruket. Slike eksperimenter vil sannsynligvis føre til dårlige konsekvenser, ettersom koffein også har mange bivirkninger.

En annen studie av forskere i New Orleans hevder at overdreven inntak av koffeinholdige drikker (mer enn 4 glass om dagen) kan føre til for tidlig død hos mennesker under 55 år.

Anbefalt: