Billig Sitrus Og Dyre Egg Venter På Oss Til Høytiden

Video: Billig Sitrus Og Dyre Egg Venter På Oss Til Høytiden

Video: Billig Sitrus Og Dyre Egg Venter På Oss Til Høytiden
Video: Nordic Ware Egg Boiler | Vivian Tries | Testing Egg Gadgets 2024, September
Billig Sitrus Og Dyre Egg Venter På Oss Til Høytiden
Billig Sitrus Og Dyre Egg Venter På Oss Til Høytiden
Anonim

Fra dataene fra State Commission on Commodity Exchanges and Markets (SCSBT) ble det klart at engrosprisene på appelsiner, sitroner og mandariner har falt betydelig den siste uken.

Engrosprisen per kilo sitroner er BGN 1,65, for appelsiner - BGN 1,22, og for mandariner - BGN 1,31.

Derimot har egg registrert en sterk prisvekst. På bare en uke har de steget i pris med 5,6% og selges nå for et gjennomsnitt på 0,19 BGN per aksje.

I de største supermarkedene har egg steget i pris med omtrent 2 stotinki for størrelse M og med 5 stotinki for størrelse L.

Egg
Egg

Forskjellen i denne retningen er mest merkbar i Ruse, hvor egg har steget i pris med 7 stotinki i størrelse M og 10 stotinki i størrelse L.

I løpet av den siste uken var gjennomsnittsprisen for egg av størrelse M i store butikkjeder 0,25 BGN per stykk.

En prisøkning observeres også for veksthusgurker, siden prisen har steget til BGN 2,13 per kilo.

Foreløpig har oljen beholdt sin pris, siden gjennomsnittsprisen i store detaljhandel er 2,67 BGN per liter.

Epler, poteter og kål er også uendret. En kilo epler selger for et gjennomsnitt på BGN 0,98, en kilo poteter for BGN 0,73, og et kilo kål koster BGN 0,35.

Epler
Epler

I de store næringskjedene har mel av type 500 redusert med 1%, ettersom det på stedene i Sofia, Pazardzhik og Plovdiv handles et kilo mel til et gjennomsnitt på BGN 0,94.

I løpet av den siste uken falt den gjennomsnittlige utsalgsprisen for sukker for landet i store detaljhandelskjeder med 0,5% og nådde 1,95 BGN per kilo.

På de fleste nettsteder varierer prisene på sukker fra BGN 1,79 per kilo til BGN 2,20 per kilo.

Under ekspertinspeksjonen ble det lagt merke til at prisene på sukker i de mindre butikkene i gjennomsnitt er 0,12 BGN høyere enn i de store supermarkedene, da forskjellen i denne retningen et sted når BGN 0,36 per kilo.

Unntak er distriktene Kardzhali og Blagoevgrad, hvor prisene i de små butikkene er 0,05 og 0,03 BGN lavere sammenlignet med prisene i de store kjedene.

Anbefalt: