Hvordan Tørke Dill?

Video: Hvordan Tørke Dill?

Video: Hvordan Tørke Dill?
Video: To saltede fisk. Ørret. Rask marinade. Tørr salting. Sild. 2024, September
Hvordan Tørke Dill?
Hvordan Tørke Dill?
Anonim

Fersk dill er et velsmakende og nyttig tillegg til forskjellige retter, salater og supper, men vi kan ikke alltid ha det. Derfor kan vi tørke dill for de øyeblikkene vi ikke vil ha en praktisk fersk, men vi vil nyte smaken og aromaen.

Riktig tørket, vil dill beholde næringsstoffene så vel som den rike aromaen, noe som forbedrer smaken på mange retter. Godtørket dill kan brukes i lang tid siden den forblir intakt.

Du kan tørke dillen på stilker eller kutte den og tørke den på denne måten. I alle fall skal det bemerkes at bladene og stilkene av fennikel tørkes separat for å få best effekt når du bruker dette grønne krydderet.

Dill vaskes godt før den forbereder seg til å tørke. La deretter tørke godt og ordne på papirark. Det er ikke bra å tørke dill på gamle aviser, da dette kan ødelegge hele prosessen.

Dill
Dill

Under tørking på gamle aviser vil dill komme i kontakt med trykkfargen, som inneholder skadelige stoffer. De kan komme inn i planten, og derfra kan de komme inn i maten du tilbereder med dill.

Mange tror at dill bare skal tørkes i solen. Men dette bør ikke gjøres, ettersom grønne krydder mister fargen hvis de utsettes for direkte sollys.

Dill tørkes i skyggen slik at direkte sollys ikke faller på den. Bare på denne måten vil dette aromatiske krydderet beholde sitt attraktive utseende og nyttige egenskaper.

Du kan tørke dill i rom der det ikke er mye fuktighet. Stilkene er bundet i bånd, stilkene med bladene er også bundet i bånd og hengt for å tørke på et tau. Når det grønne krydderet har tørket, kan det fjernes fra tauet.

Når du tørker hakket dill, omorganiserer du de hakkede plantene hver dag. På denne måten vil ingen råte forekomme hvis noen deler ikke har tørket godt nok. Du kan dekke den hakkede dillen med et ark papir på toppen for å forhindre støv.

Når dillen er tørket, plasseres den i glasskrukker for å beholde sitt attraktive utseende og aroma og ikke absorbere fuktighet. Hvis du maler tørket dill mellom fingrene, får du et velsmakende og duftende pulver til krydder av retter.

Anbefalt: