Linfrømel

Innholdsfortegnelse:

Video: Linfrømel

Video: Linfrømel
Video: Хлеб "Тёмный Лён": заварной, на закваске 2024, September
Linfrømel
Linfrømel
Anonim

Linfrømel er et naturlig og sunt produkt som har blitt brukt av mennesker i hundrevis av år. Selv om linfrø har en rekke fordelaktige egenskaper, er det ikke nok å tygge hele linfrø for å absorbere alle nødvendige stoffer fra kroppen, ettersom frøene ganske enkelt kan passere gjennom kroppen din.

Kom deretter linfrømel, som oppnås når linfrø blir malt eller knust. Linfrømel kan kjøpes ferdig fra spesialiserte kjeder eller lages hjemme.

Det andre alternativet, i tillegg til å være billigere, er også mer passende, fordi når det lagres i lengre tid, mister det ferdige linfrømelet sin mirakuløse effekt og ødelegger raskere enn hele frø.

Det ytre skallet av frøet holder fettsyrene godt beskyttet. Hvis linfrøet er av god kvalitet, kan det være i god stand i et år når det oppbevares på et mørkt, tørt og kjølig sted.

Linfrømel kan tilberedes veldig enkelt hjemme - frøene knuses ganske enkelt i en kjøkkenmaskin eller i en kaffekvern. Hvis du bruker en blender, må beholderen du siler i være høy nok og dekket opp med plastfolie eller annet slik at kornene ikke sprer seg utenfor.

Sammensetning av linmel

Linfrømel
Linfrømel

Linfrømel er en nyttig og verdifull mat, rik på vitaminer og mineraler og inneholder lite fett. Linfrømel inneholder fiber, fett, protein, tiamin (vitamin B1), riboflavin (vitamin B2), niacin (vitamin B3), pantotensyre (vitamin B5), vitamin B6, folsyre (vitamin B9), vitamin C, kalsium, jern, magnesium, fosfor, kalium, sink. Linfrømel inneholder opptil 45% olje, der omega-3 er omtrent 55-60%, omega-6 er omtrent 15%, omega-9 - ca. 10% og mettede fettsyrer - ca. 10%.

Fordeler med linfrømel

Linfrømel finnes i en rekke folkeoppskrifter for medisinske formål. Den lange listen over verdifulle ingredienser gjør den til en av de mest nyttige matvarene på planeten. Den store mengden fiber som finnes i den, gjør bruken egnet for fjerning av forstoppelse og betennelse i tykktarmen. Det har en gunstig effekt på kvinner i overgangsalderen og fremmer god helse. Umettede fettsyrer i linfrømel spiller en ekstremt viktig rolle i menneskekroppen.

Lignanene i linfrømel er fytoøstrogener som har antibakterielle, antikreft- og antioksidantegenskaper. Det rike innholdet av omega-3 og omega-6 fettsyrer gjør linfrømel til et ettertraktet tilskudd for idrettsutøvere og mennesker som satser på et sunt kosthold.

Linfrømel har uttalt terapeutiske og profylaktiske egenskaper ved forstyrrelser av fettmetabolisme, aterosklerose, kreft. Den støtter funksjonene i leveren, skjoldbruskkjertelen, øker styrken, har en foryngende effekt, helbreder sår raskt.

Ved diabetes normaliserer inntak av linfrømel blodsukkeret. Daglig inntak av linfrømel har vist seg å undertrykke eller fullstendig blokkere inflammatoriske prosesser som oppstår ved Parkinsons sykdom eller astma.

Linfrømel absorberer kroppsvæsker og hjelper med søvnløshet, hodepine, røde øyne og til og med øreplager. Regelmessig forbruk av linfrømel forhindrer herding av arteriene og blodproppene og reduserer risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag hos diabetikere eller hjertepasienter.

Folkemedisin med linfrømel

Brød med lin
Brød med lin

I folkemedisin linfrømel brukes mot hoste som slimløsende og antitussive. Det er også foreskrevet som et avføringsmiddel for forstoppelse, spesielt ved kronisk kolitt. For dette formålet, 2 ts. linfrø mal og hell et glass varmt vann. Ta 100-150 ml 2-3 ganger om dagen.

Ved kronisk forstoppelse anbefales det også å ta 1 kopp ufiltrert tinktur av linfrømel hver dag, som tilberedes som følger: Kok 2 ts. linfrømel i 300 ml vann og la blandingen stå i 10 minutter. Ta 100 ml av infusjonen på tom mage. Infusjoner og avkok skal ikke alltid være friske. De hjelper også med magesmerter, blære og nyresykdom.

Kompressen med linmel er også populær i folkemedisinen. Knust linfrø legges i en gasbindpose som plasseres i ca 10 minutter i kokende vann og deretter plasseres på det berørte området. Hold til det er kult. På denne måten kan du overvinne tannpine, isjias, revmatisme, nevralgi i ansiktet.

Linfrømel Det brukes også mot forbrenning og hudsykdommer. Linfrømel brukes til behandling av sår, blødning og mer. Linfrømel, kokt i melk, brukes som kompres for å behandle sprukne hæler.

For den generelle styrken av kroppen, bland 1-2 ss linfrømel med 1 ss honning og 1 kopp vann. Drikk blandingen med en gang, ta deretter et glass vann, da linfrø raskt sveller i magen.

Linfrømel til matlaging

Linfrømel egner seg til å lage utradisjonelle brød, kjeks og pannekaker. Det kan også legges til paier, kaker, puddinger og supper. Den kan brukes som et tillegg til forskjellige salater, oster, sauser og andre retter. Det er også egnet som erstatning for egg i de fleste oppskrifter.

Som erstatning for egg bør linfrømel blandes med vann eller annen væske. Et egg fra en oppskrift på kake, pannekaker og mer. kan erstattes med 1 ss. linfrømel blandet med 3 ss. vann. Blandingen tilsettes rister og frokostblandinger.

Linfrømel er rik på fett og tilsatt ved tilberedning av forskjellige oppskrifter, reduserer behovet for ekstra tilsatt smør, olje, etc. Den andre fordelen med linfrømel er at det ikke inneholder gluten og sukker, og skadene av det har blitt snakket mye om i det siste.

Brød med linmel og einkorn

Nødvendige produkter: linfrømel - 200 g, einkornmel - 200 g, brus - 1 ts. flat, salt - 1/3 ts, egg - 3 stykker, olje - 5 ss, vann - 1/2 ts. varm

Fremgangsmåte: Bland linfrømel, salt og natron. Pisk eggene, hell vannet og oljen. Tilsett deretter gradvis einkornmel. Bland godt til en homogen blanding er oppnådd. Hell deigen i en smurt kakeform og stek i ca 40 minutter på 170 grader.

Smoothie med linfrømel

Nødvendige produkter: linfrø - 2 ss, appelsinjuice - 1/2 ts, yoghurt - 1/2 ts, frukt - 1 ts. fruktblanding etter eget valg, banan - 1 stk.

Fremstillingsmetode: Ha linfrøene i en tørr blender og mal den til du får et fint pulver. Tilsett appelsinjuice, yoghurt, fruktblanding og banan. Mos til glatt.

Bananboller med linmel

Nødvendige produkter: bananer - 6 stykker, egg - 2 stykker, linfrømel - 3/4 ts, olivenolje - 3 ss.

Fremgangsmåte: Mos bananene i en stor bolle og bland dem med de piskede eggene. Blandingen blandes med linfrømel. Bruk en spiseskje, og ta ut deigen og hell i hauger i pannen med det varme fettet. Når bollene begynner å bli gyldne, snur du dem for å steke på den andre siden. Server tilberedte boller med lønnesirup eller honning.

Linfrømel i kosmetikk

I tillegg til å være et godt næringsstoff, linfrømel kan også brukes til kosmetiske formål. Kjøp linfrømel eller lag det selv hjemme. I en to-liters gryte med vann hell 3 ss. av linmel og kok vannet. La blandingen modnes i 7-8 timer, og sil den deretter. Skyll håret med tilberedt avkok etter vask. Denne prosedyren vil helt sikkert gi næring til og gjenopplive den.

Anbefalt: