Hvorfor Bør Du Spise Lever Regelmessig?

Video: Hvorfor Bør Du Spise Lever Regelmessig?

Video: Hvorfor Bør Du Spise Lever Regelmessig?
Video: Установка маяков под штукатурку. Углы 90 градусов. #12 2024, September
Hvorfor Bør Du Spise Lever Regelmessig?
Hvorfor Bør Du Spise Lever Regelmessig?
Anonim

Leveren av pattedyr, tamkyllinger og ender og noen typer fisk konsumeres som mat. Oksekjøtt, lam, storfekjøtt, kylling og gåselever brukes som matkilde. Svinelever konsumeres også i Bulgaria og mange andre land.

Lever selges overalt i slaktere og supermarkeder. Stekt, i ovnen, kokt, tilberedes leveren sammen med annet slakteavfall som nyrer. I Midtøsten blir leveren mye konsumert, tilberedt med en rekke krydder, løk eller grønnsaker. I noen land i Midt-Østen produseres til og med leverpølser, for eksempel pølse.

Leveren er en rik kilde til protein, jern, kobber og vitamin A. Den inneholder også sink, magnesium, vitamin D og E, riboflavin, tiamin, niacin, vitamin B6, folsyre, vitamin B12, pantotensyre, fosfor og selen.

Leverens næringsverdi er ganske høy og effektiv. Det har derfor en betydelig fordel for menneskers helse. Leveren gir mye av proteinet kroppen trenger og er en kilde til vitamin A i kroppen. Ved hjelp av riboflavin, som den inneholder, beskytter den huden.

Leveren er rik på mange vitaminer som er nyttige for lungene og for å opprettholde celleregenerering.

Stekt lever
Stekt lever

Leveren reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer, styrker immunforsvaret, regulerer stoffskiftet, reduserer risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag, regulerer kolesterol.

Det er en veldig god kilde til selen, opprettholder helsen til blodceller og forhindrer dannelse av anemi, opprettholder nervesystemet og hjernens helse.

Konsumert i normale mengder, er leveren en kilde til helse og liv.

Anbefalt: