I Dag Feirer Vi Verdens Epledag

Video: I Dag Feirer Vi Verdens Epledag

Video: I Dag Feirer Vi Verdens Epledag
Video: Hvorfor feirer vi 17. mai? 2024, September
I Dag Feirer Vi Verdens Epledag
I Dag Feirer Vi Verdens Epledag
Anonim

Verdens epledag er 15. september. Er du klar til å feire den ordentlig med denne deilige og nyttige naturlige gaven?

Det er mange ord som epler heter over hele verden, men en ting er sant, uansett hvor du er. Disse så vanlige fruktene er en utrolig velsmakende og ekstremt sunn del av menyen.

Eplehistorien går langt tilbake og kan spores tilbake til dagens Tyrkia. Fra vår sørlige nabo sprer den seg over hele verden og blir den mest populære frukten.

For en så populær og nyttig frukt er det ikke rart at en spesiell dag på året er satt.

Verdens epledag har sine røtter i tusenvis av kulturelle feiringer over hele verden der frukten er æret. Tilstedeværelsen i mange mytologier viser at epler alltid har vært en viktig del av folks liv over hele verden.

Vi kan høre om dem i skandinavisk mytologi, hvor gudinnen John gir epler for evig ungdom. Og fra gresk mytologi kjenner vi til Herakles, som prøvde å ta det gyldne eplet fra Livets tre i hagen til Hesperides. Det gyldne eplet er også ofte nevnt i bulgarske folkeeventyr.

Eplene er deilig og er en del av identiteten til mange nasjonale retter. Tenk på den bulgarske eplepai, den amerikanske eplepai eller den tyske strudel. Epleboller og karamellisert frukt er allment kjent og favoritt desserter, men folk rundt om i verden liker også å spise biff med epler (Irland), omelett med epler og kanel (Midtøsten) eller svinekjøtt med epler og honning (Portugal).

Ideen med World Apple Day er å fremme det daglige forbruket av deilig frukt. Skaperne oppfordrer folk til å dele sine favorittmåter å spise frukt og til og med komme med nye deilige oppskrifter.

Lurer du på hvordan du skal feire den internasjonale Apple-dagen? Den beste måten er akkurat som du tror - bare spis minst ett eple og få din kjære til å gjøre det samme! Det er så mange måter å nyte frukten på, inkludert rett fra treet, kuttet i biter og dynket i peanøttsmør, karamell eller drysset med kanel.

Anbefalt: