Appelsinjuice - Så Velsmakende Som Den Er Farlig

Innholdsfortegnelse:

Video: Appelsinjuice - Så Velsmakende Som Den Er Farlig

Video: Appelsinjuice - Så Velsmakende Som Den Er Farlig
Video: En citron og en dåse kondenseret mælk! SUPER CREAM til KAGE på 1 minut 2024, September
Appelsinjuice - Så Velsmakende Som Den Er Farlig
Appelsinjuice - Så Velsmakende Som Den Er Farlig
Anonim

appelsinjuice det kan med rette sies at det er den mest elskede og konsumerte saften i verden. For mange mennesker er den første foreningen som kommer til å tenke når de nevner "et glass fersk juice", friskheten til appelsinjuice.

Flertallet av annonsene til selskaper som produserer naturlig juice brukes til ansiktet drikken av appelsiner, selv om de produserer et stort utvalg av fruktjuicer.

Men er det trygt appelsinjuicenår de konsumeres i store mengder? Det viser seg at ja. Favorittdrinken til mange av oss har sine indikasjoner og kontraindikasjoner, så vel som den optimale dosen.

Fordelene med appelsinjuice

Nypresset appelsinjuicen inneholder en overflod av vitamin A og B. I ikke veldig store mengder inneholder den også B-vitaminer (B6, B2, B1), vitamin K og E, biotin, folsyre, samt inositol, niacin og elleve essensielle aminosyrer.

Appelsinjuice er veldig nyttig
Appelsinjuice er veldig nyttig

I tillegg inneholder appelsinjuice sporstoffene kalium, kalsium, fosfor, kobber, jern, magnesium og sink.

På grunn av de store mengdene vitamin C, hjelper appelsinjuice med å øke immuniteten, bekjemper tretthet, styrker blodårene. Fersk oransje drikke anbefales ofte for hypertensjon og aterosklerose.

Ferskpresset appelsinjuice undertrykker betennelse i kroppen. Overfloden av antioksidanter har utmerkede betennelsesdempende effekter som stopper oksidativt stress forårsaket av frie radikaler. Antioksidanter i appelsinjuice beskytte fra farlige sykdommer som hjerteinfarkt og hjerneslag.

Fersk appelsin anbefales for forbruk av mennesker som lider av sykdommer i ledd, lever, lunger, hud, og hjelper også med anemi.

Veldig verdifull eiendom på fersk appelsinjuice er evnen til å beskytte mot nyrestein. Dette skyldes sitronsyren som finnes i den, som forhindrer dannelsen av nyrestein, som forstyrrer nyrefunksjonen og hindrer naturlig drenering av organer.

Vitamin C c appelsinjuice er en ekte eliksir for sunn og vakker hud. Det stimulerer kollagensyntese og beskytter huden mot skadelige ultrafiolette stråler. Drikk mer appelsinjuice i de varme sommermånedene, når huden er mer utsatt for de skadelige effektene av sollys.

Skader fra appelsinjuice

Appelsinjuice kan også være farlig
Appelsinjuice kan også være farlig

appelsinjuice NEI er en nyttig drink for personer med høy syre i magesaft, for de som lider av gastritt eller magesår og tolvfingertarm.

Tonic anbefales ikke for nesten alle tarmsykdommer. Forsikre deg om at du ikke har slike problemer før du rekker etter denne saften igjen.

Hvis du lider av noen av de listede sykdommene, men mye du elsker appelsinjuice, anbefaler eksperter å fortynne det med vann.

Appelsinjuice, som alle andre fruktjuicer, har en viktig ulempe. Det faktum at den inneholder mye fruktsukker. Derfor, konsumert i større mengder, kan appelsinjuice lett bli en årsak til fedme eller type II diabetes - selvfølgelig, i kombinasjon med alt annet vi tar som mat og drikke (nyttig eller ikke).

Det skal bemerkes at når det gjelder risikoen for diabetes eller fedme, appelsinjuice viser seg å være risikabel. Sammenlignet med eplejuice er appelsinjuice dobbelt så "lumsk".

Appelsinjuice anbefales i mange dietter for vekttap, men bare fruktsukkeret i sammensetningen kan gjøre det vanskelig å gå ned i vekt. Drikker juice, vi skjønner ikke hvordan vi tar en stor mengde kalorier i flytende form, og dette er en alvorlig risiko for livet. Så, i stedet for å gå ned i vekt, kan vi til og med begynne å gå opp i vekt.

I følge noen ernæringsfysiologer kan appelsinjuice være mye farligere enn vi trodde. Det kan inneholde farlige bakterier som fører til mageinfeksjoner og plager. En lignende effekt oppstår ved feil lagring av frukt og lagring av juice i metallbeholdere med dårlig hygiene.

Hvis du bestemmer deg for å være kjøp appelsinjuice, vurder alltid stedet du bestiller fra. Hvis du tilbereder den hjemme, må du rengjøre sitruspressen eller juicepresseren godt.

Fordeler og skader med appelsinjuice
Fordeler og skader med appelsinjuice

Riktig bruk

Eksperter minner om det akseptabelt nyttig mengde appelsinjuicesom en person skal konsumere i løpet av en uke er tre til seks kopper (150-200 ml). Dette gjelder helt friske mennesker som ikke har mageklager. Selv om du ikke har noen av de ovennevnte forholdene, bør du heller ikke overdrive det ved å drikke denne sitrusjuicen. Som med all sunn mat, er regelen ikke å overdrive det.

Unngå ja drikk appelsinjuice på tom mage fordi det ytterligere irriterer slimhinnene. Mange av oss kombinerer det med vår morgenkaffe kaffe, som er enda mer skadelig for magen, ettersom koffein også irriterer magen. Det er best å strekke til koppen kaffe minst 30 minutter før eller etter å ha drukket fersk appelsinjuice. Prøv å spise frokost på forhånd for å få mest mulig ut av fersk frukt uten å sette helsen din i unødvendig risiko.

Anbefalt: