Glukosamin

Innholdsfortegnelse:

Video: Glukosamin

Video: Glukosamin
Video: БАНКРОТ! ЧЕМ ЗАМЕНИТЬ Ultimate Glucosamine, Chondroitin MSM, КАК ПРИНИМАТЬ? 2024, September
Glukosamin
Glukosamin
Anonim

Glukosamin er et kompleks av sukker og aminosyrer involvert i direkte syntese av stoffer kjent som glukosaminoglykaner. De har en viktig strukturell forsterkende effekt i menneskekroppen. Glukosamin fungerer som en komponent i binde- og bruskvev.

Det sikrer bevegeligheten i leddene og reduserer samtidig tapet av integrert bruskvev på leddflatene. Med alderen synker konsentrasjonen av glukosamin i kroppen, noe som fører til utvikling av en rekke leddsykdommer, som osteoporose og leddgikt.

Menneskekroppen bruker glukosamin for å skape et slags smøremiddel for å begrense beinfriksjonen på stedene der leddene møtes. Gjennom årene tynnes smøremiddelet av to grunner - med alderen reduseres prosessene i kroppen som produserer komponentene av glukosamin, og den andre er at beinene har fått mer slitasje som følge av aldring. Dette krever kunstig anskaffelse av glukosaminfor å sikre helsen og komforten i leddene.

Administrering av glukosamin

Glukosamin er mye brukt i utvinning fra forskjellige sykdommer. Den snikende sykdommen slitasjegikt er vellykket behandlet med glukosamin, og dens effekt består i evnen til å produsere synovialvæske og stoppe friksjonen mellom delene som forbinder hetten, lårbenet og tibia.

Glukosamin har evnen til å styrke en tynn og skjør leddkapsel, noe som er en alvorlig komplikasjon av leddgikt. Å ta tilskuddet hjelper deg med å skaffe sporstoffer som styrker leddkapseln.

Glukosamin brukes også mot ryggsmerter og glaukom, men det er fremdeles ikke nok forskning til å legge det til som en støttende terapi for smertefulle tilstander.

glukosamin tabletter
glukosamin tabletter

Glukosamin har en veldig gunstig effekt i kontrollen av revmatoid artritt, ved å kontrollere smertesyndromet i de berørte leddene, samtidig som det reduserer graden av betennelse og hyppigheten av forverring av den smertefulle prosessen.

I følge noen ubekreftede data kan økt glukosamininntak favorisere en rekke tilstander, inkludert Crohns sykdom, kronisk venøs insuffisiens, ulcerøs kolitt og noen dermatologiske problemer.

Glukosamininntak

I naturlig form glukosamin den finnes hovedsakelig i skallet av noe sjømat, og tilførselen i tilleggsdoser er for det meste i form av kosttilskudd. Disse kosttilskuddene produseres hovedsakelig fra skjell og skjeletter av krabber, hummer og reker, fordi det i naturlig tilstand er det mest konsentrerte.

Glukosamin er tilgjengelig på markedet i tre hovedformer - H-acetylglykosamin, glukosaminsulfat og glukosaminhydroklorid, og finnes oftest i form av glukosaminsulfat.

Inneholder glukosamin kosttilskudd akselererer gjenopprettingsprosessen av ledd og immunsystem. Disse kosttilskuddene kan enten være alene (de inneholder bare glukosaminsulfat) eller komplekse, noe som betyr at de inneholder vitaminer og stoffet kondrin.

Kosttilskuddene er oftest i form av tabletter, og innholdet av glukosamin i dem varierer fra 500 til 1500 mg. Disse kosttilskuddene finnes i noen treningssentre, nettbutikker, apotek, sportsernæringssentre.

Den beste måten å ta glukosamin er etter konsultasjon med lege (endokrinolog og / eller ortoped), avtale av tester og detaljert analyse av risikoen ved å ta det. Glukosamin absorberes i tynntarmen og overføres deretter til ledd og lever.

Matvarer med glukosamin

Fellesproblemer
Fellesproblemer

Selv om de høyeste konsentrasjonene av glukosamin finnes i noen sjømat, kan det også finnes i andre matvarer. Gode kilder til glukosamin er spinat og persille, grønne bladgrønnsaker, samt dyrebein og brusk. En utmerket kilde til glukosamin er beinbuljong fra kjøtt som har blitt tilberedt med bein i lang tid. Blåskjell inneholder også glukosamin, men i veldig lave mengder.

Skader fra glukosamin

Kortsiktig inntak av glukosamin forårsaker ikke bivirkninger på kroppen og er til og med helt sunn for daglig inntak. Langvarig bruk av kosttilskudd som inneholder glukosamin kan imidlertid forårsake muskelspasmer og flatulens. Diabetikere bør være forsiktige med dette tilskuddet fordi det kan øke blodsukkernivået ved langvarig bruk.

Glukosamin har en sterk allergifremkallende effekt - fungerer som et allergen i kroppen til de som er allergiske mot sjømat, maneter og blåskjell.

Hos personer med astma bør glukosamin gis i lave doser og med korte intervaller fordi det er en reell risiko for å forårsake astmaanfall.

En annen negativ effekt av glukosamin er å akselerere spredning av kreftceller, så kreftpasienter og spesielt de som gjennomgår cellegift bør ikke ta dette kosttilskuddet.

Det er ennå ikke helt klart hva effekten av glukosamin har på gravide og ammende kvinner.