Spisevaner Til Glade Mennesker

Video: Spisevaner Til Glade Mennesker

Video: Spisevaner Til Glade Mennesker
Video: The TOP 10 Habits Of Happy People 2024, September
Spisevaner Til Glade Mennesker
Spisevaner Til Glade Mennesker
Anonim

Riktige spisevaner er i stand til ikke bare å forbedre kroppens generelle tilstand, men også forbedre humøret betydelig.

Ifølge eksperter er en av de viktigste vanene til glade mennesker en god start på dagen med en sunn frokost. Mange studier viser at folk som spiser en balansert frokost som inkluderer sunn mat, er i bedre humør, mer energiske og bedre i stand til å takle sine daglige oppgaver.

Spisevaner til glade mennesker
Spisevaner til glade mennesker

Å hoppe over frokost har motsatt effekt - tretthet og angst tar over senere på dagen. Derfor er en frokost bestående av fullkorn, proteiner, vitaminer, mineraler og sunne umettede fettstoffer et viktig øyeblikk for å opprettholde en munter stemning om dagen.

For godt humør, inkluder mat rik på selen i menyen. Dette kjemiske elementet har evnen til å disponere for positive følelser. En studie utført ved University of Texas antyder at selen hjelper til med å behandle depresjon.

Det har også blitt vist at å spise mat med lite innhold fører til depresjon. Forskere har ennå ikke bestemt nøyaktig hvordan selen påvirker humøret. I mellomtiden vil det være greit å understreke følgende matvarer: nøtter og frø, hvitt kjøtt, sjømat, fullkorn, belgfrukter, meieriprodukter med lite fett.

Spisevaner til glade mennesker
Spisevaner til glade mennesker

For bedre humør er det bra å begrense koffeininntaket. Selv om koffeinholdige drikker har en oppkvikkende effekt og holder deg konsentrert, merkes de negative effektene av overdosering på koffein neste dag. De mulige konsekvensene er depresjon og angst.

Mat og følelser henger sammen i en tråd. Mat er en fristelse som kan få deg til å glemme problemene dine en stund. Tenk på mat som en ressurs og motivasjon for å holde deg i live og lykkelig gjennom dagen.

Ikke glem å gå ut, selv for en kort lunsjpause. Å være innendørs fratar kroppen vår for vitamin D. Dette er en av de sannsynlige årsakene til dårlig humør og depresjon. Utilstrekkelig inntak av vitamin D er assosiert med nedsatt sekresjon av lykkehormonet - serotonin.

Anbefalt: