For Skade På Kunstige Smaker Og Søtningsmidler

Video: For Skade På Kunstige Smaker Og Søtningsmidler

Video: For Skade På Kunstige Smaker Og Søtningsmidler
Video: Absorption and Metabolism of Sugar Substitutes (Artificial Sweeteners) | Aspartame, Sucralose, Etc. 2024, September
For Skade På Kunstige Smaker Og Søtningsmidler
For Skade På Kunstige Smaker Og Søtningsmidler
Anonim

Kunstige dufter er skadelige - det anbefales å bruke deres naturlige ekvivalenter, selv om de er litt dyrere. Helsen vår må alltid komme først.

Har de virkelig kreftfremkallende virkning, og hvor farlige er egentlig kunstige søtningsmidler?

Det første og viktigste vi trenger å vite er at de ikke har noen næringsverdi, og de absorberes ikke av kroppen, det er disse egenskapene som gjør dem diett.

Av disse grunnene ble de mye foretrukket av kvinner som hele tiden overvåker vekten og beholder den slanke figuren, men etter all denne informasjonen om kreftfremkallende effekt ble folk sjokkert.

I tillegg gir søtheten i søtningsmiddelet en sterk appetitt, og hvis du ikke klarer å kontrollere det, vil ikke kostholdet ditt ha særlig stor effekt.

Aspartam
Aspartam

Aspartam (eller E951) ble oppdaget i 1965 og er bedre kjent for mennesker som Nutra Suite. Den brukes i over 6000 produkter. For mange år siden ble det sagt at aspartam var det farligste av de kunstige søtningsmidlene, og at det førte til kreft. Inntil 3,5 g per dag kan tas.

Ifølge Dr. David Katz er det en mer alvorlig og reell sjanse for å få kreft fra sigaretter enn fra aspartam. Dette søtningsmiddelet er skadelig, det inneholder giftige aminosyrer, men ifølge Dr. Katz er den eneste grunnen til at det er veldig farlig at det er mye søtere enn sukker - mer enn 300 ganger.

Syklamat (bedre kjent som E952) ble oppdaget i 1937, har ingen kalorier og er omtrent 50 ganger søtere enn sukker. Det er offisielt forbudt i mange land fordi ikke alle ingrediensene er testet. Syklamat kan forårsake nyreproblemer, og det anbefales ikke å overskride dosen 0,8 g.

Sakkarin (E 954) ble oppdaget i det fjerne 1879. Og dette søtningsmiddelet har blitt forbudt mange ganger, men det er fortsatt det mest brukte av alle. En ulempe med sakkarin er den opprinnelige metallsmaken, men av den grunn kombineres den vanligvis med andre søtningsmidler. Om sakkarin er kreftfremkallende, er fremdeles uprøvd. Maksimal sikker mengde - ikke mer enn 0,2 g.

Produkter som inneholder konserveringsmidler, kunstige smaker og søtningsmidler og til og med bearbeidet fett, bør ikke ha noen plass på bordet ditt. Selv om de ikke skader deg umiddelbart, vil akkumuleringen i kroppen påvirke helsen din.

Anbefalt: