Ikke Bruk Kunstige Søtningsmidler! De Gjør Deg Feit

Video: Ikke Bruk Kunstige Søtningsmidler! De Gjør Deg Feit

Video: Ikke Bruk Kunstige Søtningsmidler! De Gjør Deg Feit
Video: Как же сделать и не испортитъ эфектный(how to make) светильник 2024, September
Ikke Bruk Kunstige Søtningsmidler! De Gjør Deg Feit
Ikke Bruk Kunstige Søtningsmidler! De Gjør Deg Feit
Anonim

Kunstige søtningsmidler finnes i mange produkter, fra hostesirup til salatpålegg, men ny forskning antyder at dette alternativet til sukker faktisk kan føre til vektøkning.

Sjansene for å utvikle diabetes, høyt blodtrykk, hjertesykdom og fedme er knyttet til forbruket av kunstige søtningsmidler, ifølge en ny storskala studie om effekten av sukkererstatninger.

Studien ble utført av forskere fra University of Manitoba, Canada. Den oppsummerte data fra 37 studier som analyserte mer enn 400 000 mennesker over en 10-årsperiode.

Resultatene viser en statistisk signifikant sammenheng mellom inntak av kunstige søtningsmidler og høyere risiko for diabetes og hjertesykdom, samt vektøkning, sa studieleder professor Megan Azad.

Kunstige søtningsstoffer
Kunstige søtningsstoffer

I motsetning til kanadiske forskere hevder de fleste av deres kolleger som jobber i selskaper som produserer kunstige søtningsmidler, at produktet de utvikler er helt trygt.

Kunstige søtningsmidler er syntetiske tilsetningsstoffer som gir en søt smak som etterligner sukker, men inneholder betydelig færre kalorier. Mange produkter som inneholder dem er vanligvis merket som lite sukker eller bare diett. De presenteres som nyttige og anbefales for vekttap. Imidlertid er denne uttalelsen omstridt av den nye studien.

Fedme
Fedme

Til tross for at millioner av mennesker rutinemessig bruker kunstige søtningsmidler, har relativt få pasienter blitt inkludert i kliniske studier av disse produktene, sier professor Azad.

Gitt den utbredte og økende bruken av kunstige søtningsmidler og den nåværende epidemien av fedme og relaterte sykdommer, er det behov for mer forskning for å bestemme de langsiktige risikoene og fordelene med disse produktene, la studieforfatteren til.

Anbefalt: