Gresskarolje - Essens Og Fordeler

Innholdsfortegnelse:

Video: Gresskarolje - Essens Og Fordeler

Video: Gresskarolje - Essens Og Fordeler
Video: Простой вегетарианский суп Хоккайдо! Очень вкусный и быстрый рецепт супа! 2024, September
Gresskarolje - Essens Og Fordeler
Gresskarolje - Essens Og Fordeler
Anonim

Gresskaret er så typisk for høsten at den regnes som symbolet. Vi forbinder det med utallige kulinariske fristelser med hoveddeltakelsen - gresskar, stekt gresskar med honning, gresskarpai eller andre drinker med smak av oransje høstfrukt.

For de som ønsker å ha noe fra den amerikanske gjesten ved bordet hele året, er det det gresskarolje. Produktet har utallige helsemessige fordeler og finner applikasjoner i mange aspekter.

Natur og produksjon av gresskarolje

Gresskarolje oppnås som et resultat av kaldpressing av hunnene på fosteret. Metoden for fettproduksjon gjør det mulig å bevare alle de nyttige egenskapene til frøene i det resulterende produktet.

Fordeler og anvendelse av gresskarfrøolje

Det flytende fettet fra gresskarfrø har lenge vært brukt til medisinske formål. Det styrker kroppens motstand og beriker den med de nødvendige næringsstoffene. I moderne medisinsk praksis brukes det hovedsakelig til rensing fra indre parasitter, men denne egenskapen utnytter ikke alle muligheter. De er virkelig mange.

Tryptofan, umettede fettsyrer og et veldig høyt innhold av antioksidanter forbedrer metabolske prosesser og forbedrer fysiologisk helse. Karotenoider og fettløselige vitaminer, spesielt de høye mengdene A og E, i gruppe B og C gjør det veldig effektivt i forebygging og behandling av diabetes, angst, prostata problemer og til og med kreft.

Gresskarfrøolje
Gresskarfrøolje

Gresskarfrøolje er nyttig i nyre- og leverproblemer. Den brukes til behandling av hjertesykdom. Det forbedrer arbeidet i fordøyelseskanalen. Støtter hormonell helse hos kvinner. Det er egnet for barn fordi sinkinnholdet bidrar til vekst. Bevarer synet fordi innholdet av vitamin A er høyere enn i gulrøtter.

Hvordan bruke gresskarfrøolje?

Oljen ekstrahert fra gresskarfrøene, er mest nyttig når den ikke utsettes for varmebehandling. Så, under påvirkning av temperatur, går de sunneste egenskapene tapt, og smaken er bitter. Den brukes best i salatdressinger og kan kombineres med andre sunne oljer.

Det er viktig at den tappes på flaske og oppbevares på et mørkt og kjølig sted i ikke mer enn 1 år.

Siden lukten er sterk og ubehagelig under oksidasjon, bør det ikke være dråper på utsiden av flasken.

Bivirkninger fra bruk av gresskarfrøolje er ikke registrert, men det er kjent at det senker blodtrykket, så folk med dette problemet bør huske på det når de bruker oljen.

Anbefalt: