Kjøttdeig Av Biff Eller Svin å Velge?

Video: Kjøttdeig Av Biff Eller Svin å Velge?

Video: Kjøttdeig Av Biff Eller Svin å Velge?
Video: Танцующий зомби!!!! 2024, September
Kjøttdeig Av Biff Eller Svin å Velge?
Kjøttdeig Av Biff Eller Svin å Velge?
Anonim

Er kjøttdeig eller biff bedre? Dette spørsmålet blir stilt av mange verter.

Realistisk er kjøttdeig som et produkt som vi kjenner det i det bulgarske nasjonale kjøkkenet en kombinasjon av svinekjøtt og storfekjøtt, forholdet er henholdsvis 40% og 60%. Selvfølgelig kan kjøttdeig være laget av bare én type kjøtt, og i tillegg til kalvekjøtt eller svinekjøtt, brukes også kylling, hest, lam osv.

Før vi ser på de individuelle fordelene med kjøttdeig og svin, er det verdt å nevne at generelt, produktet av kjøtt, så lenge det er av høy kvalitet, inneholder alle essensielle aminosyrer som ikke produseres av menneskekroppen. Proteinet i kjøtt absorberes godt av kroppen, over 95%.

Frossent kjøttdeig beholder alle de nyttige egenskapene til fersk produkt.

Hovedfordelen med hakket biff er at den inneholder store porsjoner vitamin B12. Oksekjøtt er også en rik proteinkilde. Hakket, absorberes det av kroppen i en mye raskere hastighet.

B-vitaminer har en konstant tilstedeværelse i kjøttet av storfe og kalver, så vel som i deres biprodukter. Den største mengden biff inneholder B1, B2, B3, B6 og spesielt B12.

Kjøttdeig av biff eller svin å velge?
Kjøttdeig av biff eller svin å velge?

Blant mineralene i oksekjøtt er mengdene jern, magnesium, fosfor og sink dominerende - stoffer som er essensielle for stoffskiftet, immunforsvaret, nervesystemet og fordøyelsessystemet.

Kalv er også fettfattigere enn svinekjøtt. Det er imidlertid mye tøffere. Kjøttdeig blir bearbeidet og gjort hardere.

De viktigste ulempene med kjøttdeig er det høye fettinnholdet og det høye kolesterolet. På den annen side er det en god kilde til B-vitaminer og spesielt B1, B2, B3, B6. Leveren har større mengder vitamin B12 samt fettløselige vitaminer. Kjøttdeig har et mye høyere innhold av fosfor og sink enn biff.

Til slutt, hva du skal velge. Eksperter anbefaler å holde seg til den klassiske bulgarske oppskriften - en blanding av begge typer kjøtt i det velkjente forholdet. Imidlertid er det en tilstand. Vi må være overbevist om at kjøttet er av god kvalitet.

For dette formålet, gå til en slakterbutikk og be dem om å male kjøttdeig og storfekjøtt, og sørg på forhånd for kvalitetene på kjøttet. Det beste alternativet er å få ditt eget kjøtt fra en produsent du stoler på og lage ditt eget kjøttdeig hjemme.

Anbefalt: