Den ødeleggende Skaden Ved Overdosering Av Koffeinholdige Drikker

Video: Den ødeleggende Skaden Ved Overdosering Av Koffeinholdige Drikker

Video: Den ødeleggende Skaden Ved Overdosering Av Koffeinholdige Drikker
Video: Gustavs Vinkel; Test af energidrikke på min storebror. Farligt eller usundt ?!! 2024, September
Den ødeleggende Skaden Ved Overdosering Av Koffeinholdige Drikker
Den ødeleggende Skaden Ved Overdosering Av Koffeinholdige Drikker
Anonim

Siden 1600-tallet har kaffe vært en av de mest populære drikkene rundt om i verden. Både over hele verden og i vårt land er koffeinproduktet æret av en grunn - elskere sverger til sin spesielle bitre smak og toniske egenskaper.

Og mens det gjennom årene har blitt bevist at en viss mengde koffein absolutt har positive effekter på helsen vår, for eksempel - beskytter oss mot visse kreftformer, demens og fjerner giftstoffer fra kroppen vår, er det tvilsomt om forbruket i store mengder er gunstig.

Sannheten er at inntak av en forfriskende drink i rimelige mengder ikke skjuler skade. Faktum er imidlertid at mange av oss ikke holder oss til en eller to kopper om dagen, men drikker kaffe bokstavelig talt i liter. Anbefalinger - ikke mer enn 4 kopper kaffe om dagen, som inneholder omtrent 300 mg koffein.

Vi kan imidlertid lett overdrive det - når vår første kaffe om morgenen er dobbelt, bruker vi kullsyreholdige drikker som inneholder koffein, svart te, sjokolade og til og med noen medisiner om dagen.

Men hva kan de være bivirkningene av overdosering på koffeinholdige drikker - Hver kaffeelsker har overdosert det minst en gang. Det vi føler - angst, rask hjerterytme, indre spenninger.

koffeinholdig drikke - kaffe
koffeinholdig drikke - kaffe

Imidlertid er det mer alvorlige effekter. Noen ganger kan overdoser føre til søvnløshet og muskelskjelv. Et annet kjent faktum er at koffein øker blodtrykket. Og mens denne effekten ikke er slående hos friske mennesker, kan personer med hjerte- og karsykdommer og høyt blodtrykk ha alvorlige negativer fra denne effekten. I kombinasjon med rask hjerterytme kan effekten på kronisk syke være alvorlig, noen ganger til og med dødelig. Risikoen for arytmier er betydelig.

En annen bivirkning av koffein kan være hodepine. Det kan igjen skyldes dehydrering, som er normalt i inntak av koffeinholdige drikker. En regel du ikke bør glemme - for hver kopp kaffe må du konsumere ytterligere 500 ml vann per dag.

Noen studier antyder det koffein utgjør en risiko og for fosteret hos gravide kvinner. Risikoen for spontanabort øker, så forventede mødre anbefales vanligvis å bytte til et koffeinfritt alternativ.

Anbefalt: