Fargene På Maten Antyder Ernæringsmessige Fordeler

Video: Fargene På Maten Antyder Ernæringsmessige Fordeler

Video: Fargene På Maten Antyder Ernæringsmessige Fordeler
Video: Endre konsistens på maten | Kostråd til pasienter 2024, September
Fargene På Maten Antyder Ernæringsmessige Fordeler
Fargene På Maten Antyder Ernæringsmessige Fordeler
Anonim

Når det gjelder å bestemme fordelene med noe fremfor fargene, kommer den kinesiske ideologien til yin og yang til unnsetning.

Lysenergi i kinesisk medisin er kjent som qi, kommer direkte fra verdensrommet.

Grønnsaker
Grønnsaker

Den flyter gjennom alle levende ting på jorden. Når vi klarer å fange den, vil vi ikke lenger ha problemer med vårt fysiske skall.

Qi-energi består av to komponenter - yin og yang. Når de er i harmoni, strømmer energien rett gjennom oss, men hvis de blir tette eller en av dem råder over den andre, påvirker den direkte vår fysiske tilstand.

Sunn mat
Sunn mat

For å motta bare ren og jevn qi-energi, må vi justere kostholdet vårt til balansen mellom yin og yang.

Dette betyr å velge retter som skaper energi harmoni i kropp, sinn og sjel. Dette gjøres best ved å knytte fargene på maten til deres ernæringsmessige egenskaper. Dette er hvordan:

Sitrusfrukter
Sitrusfrukter

Mat og mat i blått har mer energi i seg. De er lettere å fordøye og har hovedsakelig kjøleegenskaper. Matvarer i det røde og oransje området inneholder mer yang-energi. Dette betyr at de har stimulerende og oppvarmende egenskaper.

Greenes, derimot, har det samme, balanserte innholdet av yin og yang. Dette forklarer også den grønne fargen på de fleste planter, da denne fargevibrasjonen ligger midt i det synlige spekteret. Grønt er helt harmonisk.

Et interessant faktum er at de grønne lysstrålene verken er korte eller lange. I tillegg har de ikke overvekt av kulde eller varme effekter. Det er derfor de blir definert som mestere i harmoni.

Grunnlaget for et sunt kosthold er uunngåelig frukt og grønnsaker. Det er godt å spise fem porsjoner om dagen for å få mest mulig ut av dem.

Og jo lysere de er, jo bedre, fordi dypfargede frukter og grønnsaker har et høyere innhold av vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Ulike farger er preget av forskjellige fordeler, og gir også variasjon. Derfor, jo mer fargerik menyen din er, jo bedre.

Anbefalt: