Dette Er 14 Av De Sunneste Grønnsakene På Jorden

Innholdsfortegnelse:

Video: Dette Er 14 Av De Sunneste Grønnsakene På Jorden

Video: Dette Er 14 Av De Sunneste Grønnsakene På Jorden
Video: Агрогороскоп с 14 по 16 сентября 2021 года 2024, September
Dette Er 14 Av De Sunneste Grønnsakene På Jorden
Dette Er 14 Av De Sunneste Grønnsakene På Jorden
Anonim

Alle vet det grønnsaker er bra for helsen. De fleste grønnsaker har lite kalorier, men høye vitaminer, mineraler og fiber.

Imidlertid skiller noen grønnsaker seg ut fra resten med ytterligere dokumenterte helsemessige fordeler. Her 14 av de sunneste grønnsakene på jorden og hvorfor du bør inkludere dem i kostholdet ditt.

1. spinat

Denne bladgrønnsaker er en av de sunneste grønnsakene. En kopp (30 gram) rå spinat gir 56% av det daglige behovet for vitamin A pluss all nødvendig daglig mengde vitamin K - alt med bare 7 kalorier. Spinat inneholder også mange antioksidanter som kan bidra til å redusere risikoen for kroniske sykdommer. En studie fant at mørkegrønne bladgrønnsaker som spinat inneholder mye betakaroten og lutein, to typer antioksidanter som er forbundet med redusert risiko for å utvikle kreft.

2. Gulrøtter

Gulrøtter har store mengder vitamin A, som gir 428% av den anbefalte daglige verdien på bare en kopp (128 gram). De inneholder betakaroten, en antioksidant som gir gulrøtter sin oransje farge og kan bidra til å forhindre kreft.

3. Brokkoli

Brokkoli er en super sunn grønnsak
Brokkoli er en super sunn grønnsak

De er rike på en svovelholdig planteforbindelse kjent som glukosinolat, samt sulforafan, et biprodukt av glukosinolat. Sulfaraphane har vist seg å ha en beskyttende effekt mot kreft.

4. Hvitløk

Hvitløk har en lang historie som medisinsk plante i det gamle Kina og Egypt. Den viktigste aktive ingrediensen i hvitløk er allicin - en planteforbindelse som i stor grad bidrar til de forskjellige fordelene med hvitløk. Flere studier har vist at hvitløk kan regulere blodsukkeret samt stimulere hjertehelsen.

5. rosenkål

I likhet med brokkoli er rosenkål et medlem av familien korsblomster og inneholder de samme planteforbindelsene som brokkoli. Spirer inneholder også kamferol - en antioksidant som kan være spesielt effektiv for å forhindre celleskader. En dyreforsøk fant at campherol kunne forhindre oksidativ celleskade og forhindre kronisk sykdom.

6. Cale

Som andre bladgrønnsaker er grønnkål kjent for sine helsemessige fordeler, inkludert innholdet av næringsstoffer og antioksidanter.

7. Grønne erter

erter er også blant de mest nyttige grønnsakene
erter er også blant de mest nyttige grønnsakene

Erter regnes som en stivelsesholdig grønnsak. Dette betyr at den har mer karbohydrater og kalorier enn ikke-stivelsesholdige grønnsaker og kan påvirke blodsukkernivået når det konsumeres i store mengder. En kopp (160 gram) kokte grønne erter inneholder 9 gram fiber, 9 gram protein og vitamin A, C og K, riboflavin, tiamin, niacin og folat.

8. Swiss Chard

Swiss chard inneholder lite kalorier, men har mange viktige vitaminer og mineraler. En kopp (36 gram) inneholder bare 7 kalorier, men 1 gram fiber, 1 gram protein og mange vitamin A, C og K, mangan og magnesium. Swiss chard er spesielt kjent for sitt potensial for å forhindre skade forårsaket av diabetes.

9. Ingefær

Ingefærrot brukes som krydder i alt fra grønnsaksretter til desserter. Ingefær har også blitt brukt som et naturlig middel mot sykdommer. Flere studier har bekreftet de gunstige effektene av ingefær på kvalme. I en studie av 12 studier og nesten 1300 gravide kvinner reduserte ingefær kvalmen betydelig sammenlignet med placebo.

10. Asparges

asparges
asparges

Bare en halv kopp (90 gram) asparges gir en tredjedel av det daglige behovet for folsyre. Denne mengden gir også mye selen, vitamin K, tiamin og riboflavin. Å få nok folat fra kilder som asparges kan gi beskyttelse mot noen sykdommer.

11. Rødkål

Denne sunne grønnsaker tilhører den cruciferous familien av grønnsaker og inneholder antioksidanter og helseegenskaper. En kopp (89 gram) rå rødkål inneholder 2 gram fiber, så vel som 85% av det daglige inntaket av vitamin C. Rødkål er rik på antocyaniner - en gruppe planteforbindelser som også bidrar til dens forskjellige farge som en hel haug med sunne fordeler.

12. Søtpoteter

Søtpoteter har en oransje farge, søt smak og imponerende helsemessige fordeler. En middels søtpotet inneholder 4 gram fiber, 2 gram protein og en god mengde vitamin C, vitamin B6, kalium og mangan. De inneholder også en høy form for vitamin A kalt beta-karoten.

13. Collard Greens

Collard greener er en grønn bladgrønnsak, en fetter av kål og brokkoli, med store blader. Det er en veldig rik på næringsstoffer vegetabilsk. En kopp (190 gram) inneholder 5 gram fiber, 4 gram protein og 27% av det daglige kalsiumbehovet.

14. Alabash

Også kjent som kålrot, alabash er super sunn grønnsaksom kan spises rå eller tilberedes. Råstoffet inneholder imidlertid mye fiber. Studier viser at innholdet av antioksidanter i alabasha gjør det til et kraftig verktøy mot betennelse og diabetes.

Anbefalt: