Nye Matmerker Bekymrer Produsenter

Video: Nye Matmerker Bekymrer Produsenter

Video: Nye Matmerker Bekymrer Produsenter
Video: Вяжем теплую мужскую манишку на спицах. Часть 1. 2024, September
Nye Matmerker Bekymrer Produsenter
Nye Matmerker Bekymrer Produsenter
Anonim

Om to måneder vil den nye lovgivningen om merking av matvarer tre i kraft, og noen produsenter er bekymret for at de vil kunne oppfylle EU-kommisjonens krav.

Direktørene for flere kommunale barnekjøkken er i panikk fordi de ikke er sikre på at de vil være i stand til å overholde alle merkekravene som Kommisjonen pålegger dem.

Kjøkkenet kommenterer at det vil være ganske vanskelig for dem å samle all informasjonen om maten, som de fra desember vil være forpliktet til å rapportere på etiketten.

Produktets navn, dets ingredienser, ingrediensene som kan forårsake allergi, holdbarheten til produktet og dets næringsverdi må skrives på etikettene med normal skrift.

Separat må det være klart hvilken kommersiell virksomhet som produserer varene. Dermed vil det være ganske vanskelig for barnekjøkken å samle så mye informasjon på de små glassene.

Food Agency sa at det var klar til å utarbeide et kompromiss slik at tusenvis av etiketter ikke måtte festes på daglig basis, men det var obligatorisk for foreldre å bli informert om kvaliteten på maten.

De fleste produsenter i landet forbereder allerede nye etiketter for å oppfylle kravene fra EU-kommisjonen. Etiketter på innfødte matvarer vil gi mer detaljert informasjon.

Fra desember vil forbrukerne være oppmerksomme på næringsverdien til produktet de kjøper, og om visse ingredienser i det kan forårsake allergiske reaksjoner.

De nye kravene trer i kraft 13. desember og vil sette en stopper for den misvisende informasjonen som er skrevet på etikettene til innfødte matvarer i årevis.

Skummelt E vil bli kalt med sine mer populære navn, og utløpsdatoen vil bli plassert på et fremtredende sted slik at forbrukerne ikke trenger å lete etter det i hvert hjørne av produktet.

Det bulgarske byrået for matsikkerhet vil være forpliktet til å overvåke overholdelse av merkingsregler.

Anbefalt: