Frukt Som Gro

Innholdsfortegnelse:

Video: Frukt Som Gro

Video: Frukt Som Gro
Video: Купуасу 2024, September
Frukt Som Gro
Frukt Som Gro
Anonim

Det er ingen hemmelighet at god helse ligger i riktig kosthold. Frukt er en integrert del av ethvert sunt kosthold.

Men en rekke studier har vist at noen frukter overgår andre når det gjelder fordelene for menneskekroppen. Her er de mest helbredende gavene fra naturen du kan spise etter ønske.

Aprikoser

De små oransje fruktene som tilbys i sommermånedene, er hjemmehørende i Kina. Søte aprikoser er den beste og mest smakfulle kilden til vitamin A, som er nødvendig for god syn, hudhelse, slimhinner og fravær av for tidlig rynker.

Aprikoser
Aprikoser

Bare 300 gram per dag av denne frukten tilfredsstiller kroppens behov for vitamin A. Den enorme mengden kalium gjør disse fruktene uunnværlige for forebygging og behandling av hjerte- og karsykdommer og ødem.

Tørkede aprikoser har også mange fordeler, til tross for høye sukkernivåer. Det er bevist at en blanding med 5 tørkede aprikoser, 1 fiken og 1 svisker kan lindre ryggsmerter. Produktene fordøyes godt og konsumeres hver natt i de angitte proporsjonene.

Fig

Fiken er ekstremt bra for hjertehelsen. I tillegg er frukten i sommer veldig rik på jern - mineralet som hjelper til med å skape røde blodlegemer og forhindre anemi.

Tørkede fiken er øverst på listen over tørket frukt for fenolnivåer av antioksidanter. Fruktantioksidanter viser større fordeler for øyehelsen enn planteantioksidanter, inkludert gulrøtter.

Bringebær
Bringebær

Bringebær

Rik på vitaminer, antioksidanter og fiber, bringebær er en deilig frukt med mange helsemessige fordeler. Bringebær har en høy konsentrasjon av ellaginsyre, fenolforbindelser som forhindrer kreft ved å stoppe veksten av kreftceller og formasjoner.

Blåbær

Det er et vitenskapelig bevist faktum at antocyaniner - stoffene som gir blåbærfargen, skyldes den kreftfremkallende effekten av denne frukten på menneskekroppen. De angriper frie radikaler, som er årsaken til kreft.

Blåbær inneholder stoffer som ikke lar bakterier holde seg på blærens vegger. Derfor anbefaler eksperter, og ikke bare dem, i tilfelle mistanke om infeksjon en håndfull blåbær hver dag.

Anbefalt: