Vil Den Hjemmelagde Lyutenitsa Bli Gylden I Høst?

Video: Vil Den Hjemmelagde Lyutenitsa Bli Gylden I Høst?

Video: Vil Den Hjemmelagde Lyutenitsa Bli Gylden I Høst?
Video: Българската лютеница - Bulgarian lutenitsa Engels 2024, September
Vil Den Hjemmelagde Lyutenitsa Bli Gylden I Høst?
Vil Den Hjemmelagde Lyutenitsa Bli Gylden I Høst?
Anonim

Sesongen med sylteagurk og vintermat er ennå ikke i full gang, men folket vårt er allerede klar over hvor mye det vil koste oss å tilberede lyutenitsa i år.

På grunn av den kraftige regnen og den forverrede bulgarske innhøstingen, vil mest sannsynlig den favoritt bulgarske snacken koste oss salt, mener grønnsaksdyrkerne. De antyder også at hjemmelaget lyutenitsa i høst kan være enda dyrere enn kupeshka.

De ugunstige meteorologiske forholdene hadde en dårlig effekt på tomater og paprika, som er hovedkomponentene i det symbolske bulgarske matvareproduktet.

Endringen av vår og sommer med vinter de første dagene av våren kuttet plantene direkte. Og på grunn av de kraftige regnværene har det startet sykdommer som ødelegger plantasjene, klager produsentene, sitert av VsekidenKom.

I denne situasjonen utgjør den faktiske prisen på en 500 gram krukke med kvalitet bulgarsk lyutenitsa nesten syv lev, ifølge folk som er kjent med saken.

Hjemmelaget lutenica
Hjemmelaget lutenica

Det viser seg imidlertid at verdien av den hjemmelagde røde snacken, kokt på komfyren eller i en gryte utenfor, når nesten like mye. I tillegg til paprika, tomater, aubergine, gulrøtter, olje, salt og sukker, betaler vi for strøm og vann.

Og når du trekker linjen, får du fremdeles minst seks lev for en krukke med hjemmelaget lyutenitsa, tror våre folk.

Imidlertid er det fremdeles bulgarere som er tilhengere av innenlandsk produksjon. Selv om tilberedningen av lyutenitsa tar mye energi, har den sin egen sjarm.

Og det resulterende produktet er utvilsomt mange ganger bedre enn Kupeshki. I tillegg er folk som dyrker sine egne tomater av den oppfatning at med en høst av vår egen produksjon ville vår tradisjonelle matbit være mer tålelig.

Anbefalt: