Lider Du Av Dårlig ånde? Fokuser På Disse Matvarene

Video: Lider Du Av Dårlig ånde? Fokuser På Disse Matvarene

Video: Lider Du Av Dårlig ånde? Fokuser På Disse Matvarene
Video: De første år efter krigen. Østpreussen. Professor Historier 2024, September
Lider Du Av Dårlig ånde? Fokuser På Disse Matvarene
Lider Du Av Dårlig ånde? Fokuser På Disse Matvarene
Anonim

Det er to hovedårsaker til dårlig ånde: dårlig hygiene og problemer med mage-tarmkanalen. I begge tilfeller er det dårlig ånde forårsaket av bakterier.

Hvis vi går til tannlegen, vil han gi oss verdifulle råd. Sørg for at du spiser godt, følg et balansert kosthold som inneholder den nødvendige mengden protein, karbohydrater, syrer, vitaminer som finnes i frukt og grønnsaker. Etter hvert måltid børster du tennene, og det er bra å bruke tanntråd. Det brukes best til å rengjøre tennene mellom dem.

Her er en annen måte å friske pusten på. Noen matvarer kan kvitte seg med den ubehagelige lukten eller forhindre at den oppstår.

1. Persille - denne planten nøytraliserer dårlig ånde, inkludert lukten av sigarettrøyk. Hvis du ikke har persille, mynte eller koriander, vil malurt, rosmarin eller kardemomme gjøre susen. For best effekt bør disse urtene tygges over lengre tid eller brygges som te. De listede plantene fjerner ikke bare den ubehagelige lukten - de har også en god effekt på fordøyelsen;

Persille
Persille

2. Yoghurt - Nyere studier viser at den daglige bruken senker nivået av hydrogensulfid i munnen. Dette stoffet er hovedårsaken til dårlig ånde. Spis yoghurt regelmessig fordi den stopper utviklingen av skadelige bakterier i munnen, som ikke bare forårsaker sykdom i tennene, men også i tannkjøttet. Når du velger yoghurt, må du sørge for at den ikke inneholder sukker, men bare inneholder naturlige ingredienser.

3. Frukt og grønnsaker rik på cellulose - dette er epler, gulrøtter, selleri. De hjelper til med å skille ut spytt, som fukter munnen og fjerner gjenværende mat på tennene;

4. Tyggegummi - det kan ikke redde deg fra dårlig ånde i munnen, men det kan maskere det og dekke det. La det imidlertid være sukkerfritt tyggegummi;

5. Matvarer rik på vitamin C - bringebær, bjørnebær, blåbær, sitrusfrukter og vannmeloner inneholder store doser vitamin C. Dette vitaminet er viktig for tannkjøttet. Det bør tas fra naturlige produkter, da individuelle tilskudd kan forårsake ernæringsmessig ubalanse.

Anbefalt: