Kaffe Reduserer Risikoen For Død Med 15 Prosent Hver Dag

Video: Kaffe Reduserer Risikoen For Død Med 15 Prosent Hver Dag

Video: Kaffe Reduserer Risikoen For Død Med 15 Prosent Hver Dag
Video: 15 периодических ошибок поста, которые заставляют вас набирать вес 2024, September
Kaffe Reduserer Risikoen For Død Med 15 Prosent Hver Dag
Kaffe Reduserer Risikoen For Død Med 15 Prosent Hver Dag
Anonim

Hvis du er en kjenner av morgenkaffe, kan dagen din starte enda hyggeligere etter at du har forstått resultatene av den siste store studien om inntak av aromatisk koffeinholdig drikke.

Forskere fra National Cancer Center of Japan studerte forholdet mellom daglig kaffeforbruk og forventet levealder. Studien dekket mer enn 90 000 mennesker mellom 40 og 69 år. Deltakerne måtte svare på spørsmål knyttet til deres hyppige kaffeforbruk.

Resultatene viste at de som drakk en eller to kopper kaffe om dagen hadde redusert risiko for død i nær fremtid. Det vil si at vanlig kaffedrikking reduserer risikoen for for tidlig død eller sykdom med mer enn 15%.

Dette er imidlertid på ingen måte den første studien som beviser denne teorien. National Cancer Institute i USA har også oppnådd disse positive resultatene.

I følge Dr. Neil Friedmans team, jo mer kaffe folk bruker, desto mindre sannsynlig er det at de dør av hjerte- eller luftveissykdommer, hjerneslag, skade, ulykke, diabetes og til og med infeksjon. Selv om kaffe inneholder koffein, som midlertidig kan øke hjertefrekvensen og blodtrykket hos noen mennesker, har den også andre forbindelser og antioksidanter som har en gunstig effekt på helsen.

Koffein
Koffein

Deltakere i alderen 50 til 71 år ble observert i 12 år. Dr. Friedman sier at det viktigste hinderet for kaffedrikkere som ønsker å øke forventet levealder, er røyking.

Det var velkjent at kaffe var ledsaget av en sigarett, og røykere spiste mer rødt kjøtt og mindre frukt og grønnsaker, trente mindre og drakk mer alkohol - med andre ord - underlagt alle dårlige vaner som forverret deres helse.

Imidlertid er forventet levealder ikke det eneste positive som energidrikkelskere får ved å nippe til morgenkaffen.

Koffein skjerper og fremskynder reaksjonene. Å drikke en kopp kaffe om morgenen gjør deg mer tilstrekkelig, mer gjennomtenkt og i stand til å løse enkle oppgaver. Dette er fordi koffein stimulerer de delene av hjernen som er ansvarlige for våre positive følelser.

Anbefalt: