Merk Følgende! Farlige Bivirkninger Ved å Spise Kiwi

Video: Merk Følgende! Farlige Bivirkninger Ved å Spise Kiwi

Video: Merk Følgende! Farlige Bivirkninger Ved å Spise Kiwi
Video: 3 tips som får barna til å spise mer fisk 2024, September
Merk Følgende! Farlige Bivirkninger Ved å Spise Kiwi
Merk Følgende! Farlige Bivirkninger Ved å Spise Kiwi
Anonim

Kiwi er en populær frukt som har en høy tilførsel av vitamin C. Kjernen er farget med små sorte frø som gir en tropisk nyanse til alle fruktsalater. Denne frukten er tilgjengelig hele året. Ja, kiwi er kjent for sin unike søte aroma og mange helsemessige fordeler, og folk elsker det utvilsomt.

Men kiwi har også bivirkninger som kan oppstå hvis de konsumeres i store mengder. En person kan utvikle allergiske reaksjoner på grunn av inntak av denne frukten. Det er viktig å være forsiktig mens du spiser den.

Studier har vist at overspising med kiwi kan føre til hovne lepper. Utslett, astma og elveblest er også vanlige bivirkninger. Det kan også føre til lokal irritasjon i munnen. Mange rapporterer hevelse i lepper og tunge. Dette fører også til prikking og kløe i munnen.

Personer som bruker store mengder kiwi, kan utvikle hudproblemer, for eksempel dermatitt. Misbruk av kiwi kan føre til akutt pankreatitt. Denne deilige frukten er rik på kalium, serotonin og vitamin C og E. Høye doser av disse komponentene kan endre nivået av triglyserider i blodet, noe som kan skade bukspyttkjertelen i det lange løp. En av bivirkningene av denne frukten inkluderer oppkast, kvalme og diaré. Dette kan føre til kramper og problemer med å svelge.

Studier har vist at de fleste med latexallergi også har en tendens til å utvikle allergi mot kiwi. Hvis du har allergiske reaksjoner på latex, bør du unngå å spise kiwi og kiwiprodukter.

kiwi
kiwi

Hvis du ammer eller er gravid, snakk med legen din om kiwidosen din. Overspising med denne frukten under graviditet kan påvirke helsen din negativt.

Mange studier har vist at denne frukten har soppdrepende egenskaper og kan være vanedannende når den konsumeres med soppdrepende medisiner.

Dette øker sjansene for blødning hvis det tas sammen med visse typer piller. Noen av disse medikamentene er antikoagulantia, aspirin, heparin og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.

Anbefalt: