Hvordan Handle Uten å Få Et Coronavirus

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvordan Handle Uten å Få Et Coronavirus

Video: Hvordan Handle Uten å Få Et Coronavirus
Video: ЗАЩИТНАЯ МАСКА ОТ КОРОНАВИРУСА крепится к очкам и плотно без зазоров прилегает к лицу | За 1 мин 2024, September
Hvordan Handle Uten å Få Et Coronavirus
Hvordan Handle Uten å Få Et Coronavirus
Anonim

Kanskje mange mennesker allerede har fått panikk over omtale av ordet coronavirus. Samtidig er det ikke rom for panikk, men bare å ta tilstrekkelige tiltak for å beskytte helsen din. I dette tilfellet vil vi gi deg retningslinjer hvordan du handlerfor å unngå risikoen forbundet med ikke bare coronavirusinfeksjon, men også til alle andre.

1. Hold deg unna andre

Hold deg tilstrekkelig avstand fra andre kjøpere (det anses nå som tryggere å være i en avstand på 2 m i stedet for 1 m). Du trenger ikke å følge øynene til menneskene som skal se på bevegelsen din. Tvert imot, hvis du er ansvarlig nok for familien din og for hele samfunnet, må du ikke nærme deg noen innen 2 meter. På denne måten gir du en sjanse ikke bare til dine nærmeste (hvis du er smittet med koronavirus eller mange andre virus som ikke skal undervurderes), men også til alle andre mennesker rundt deg.

2. Bruk alltid ansiktsmaske

Når du skal på markedet, bruk alltid ansiktsmaske og hansker. Hansker er allerede en bevist forholdsregel, men det er viktig å fjerne dem på en måte som ikke berører fingrene eller huden på hendene. Etter at hanskene er fjernet fra hendene, må du straks kaste dem og vaske hendene i minst 20 sekunder med såpe og vann.

Når det gjelder den beskyttende ansiktsmasken, er det forskjellige argumenter om den er nyttig eller ikke. Men en ting er sikkert - hvis du er smittet med et koronavirus, kan du beskytte andre mennesker mot denne sykdommen. Hvis du ikke er smittet, vil en ansiktsmaske forhindre deg i å berøre nesen, øynene eller munnen din - sannsynligvis den enkleste måten å få et koronavirus på.

3. Ikke oppbevar nykjøpte varer direkte hjemme hos deg

Rengjør produktene for å beskytte mot koronavirus
Rengjør produktene for å beskytte mot koronavirus

Få fakta er kjent om koronavirusens motstand, men eksperter er fast bestemt på at det kan leve i flere dager på overflater, materialer osv. Noe som automatisk kan få oss til å tenke at etter at vi har laget et nytt presserende marked fra butikken eller apoteket, er det bedre å la det stå et sted i omtrent 5-6 timer (på balkongen, i bilen, i kjelleren, i lageret osv.).

4. Umiddelbar håndvask umiddelbart etter markedet

Når du kommer hjem fra markedet, rengjør hendene umiddelbart i minst 20 sekunder med såpe og varmt vann. Hvis du har hansker, må du straks kaste dem i en kurv med lokk og begynne å vaske hendene, som du allerede vet burde være minst 20 sekunder. Gitt det faktum at regelmessig vask uunngåelig vil føre til tørr hud på hendene, så ta vare på hydrering.

5. Vær forsiktig med klær og sko

Hvordan handle uten å få et coronavirus
Hvordan handle uten å få et coronavirus

Det er ingen klare data om hvor lenge koronaviruset kan "vare" på klær, stoffer osv., Men det er også klart at det holder på metalloverflater i omtrent 12 timer, noe som er litt skummelt, ikke sant? Vi vil anbefale at etter å ha reist, enten det er dagligvarer, apotek eller jobb, bare la skoene være foran inngangsdøren. Når det gjelder klærne - enten direkte i vaskemaskinen, eller på balkongen, oppbevaring osv. - hvor som helst de (klærne) ikke berører huden din i minst 5 timer.

Anbefalt: