Derfor Er Plommer Super Nyttige Frukter

Video: Derfor Er Plommer Super Nyttige Frukter

Video: Derfor Er Plommer Super Nyttige Frukter
Video: Frukt og grønsaker 2024, September
Derfor Er Plommer Super Nyttige Frukter
Derfor Er Plommer Super Nyttige Frukter
Anonim

Plommer har en rekke varianter. De vokser på trær i en gjennomsnittlig høyde på 5-6 meter. I forskjellige deler av verden blomstrer de i forskjellige måneder av året. I Taiwan blomstrer for eksempel plommetrær i januar, mens de i Storbritannia gjør det i april.

Plommer er sfæriske eller ovale i form. De er saftige og tette. Plommen har en hard stein omgitt av en kjøttfull del. Grønne plommer er vanligvis sure, og svart og rødt er søtt og inneholder mer sukker.

Kina er landet der plommeproduksjonen er stor. I 2011 ble Kina rangert først i plommeproduksjon, nummer to i Serbia og tredje i Romania, etterfulgt av Chile, Tyrkia, Iran, Bosnia-Hercegovina, India, Italia og USA.

Plommer inneholder næringsstoffer, vitaminer og mineraler. De er en rik kilde til vitamin A. Som næringsverdi er plommer en god kilde til vitamin C (askorbinsyre). I tillegg til det ovennevnte inneholder plommer også vitamin K, honning, fiber og folat, og er også rik på vitamin B1 (tiamin), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B3 (niacin), vitamin B6 og vitamin E.

Gode plantekilder er kaliumfluorid, fosfor, magnesium, jern, mineraler som kalsium og sink. I tillegg inneholder plommer ikke skadelige fettsyrer.

Plommer er ganske smakfulle frukter. I tillegg har de beskyttende egenskaper som beskytter mot forskjellige sykdommer. De beskytter og fremmer hjertehelse, beskytter tarmhelsen, styrker bein og skjelettsystemet, regulerer blodsukkeret, beskytter hjernen og forbedrer hukommelsen.

Som en god kilde til fiber plommer forhindre forstoppelse og regulere fordøyelsen. Som en antioksidant beskytter plommer kroppen mot frie radikaler, mens betakaroten reduserer risikoen for lungekreft og oral kreft. De senker blodtrykket, reduserer risikoen for kreft, reduserer risikoen for Alzheimers sykdom og diabetes.

En mellomstor fersk plomme inneholder omtrent 113 ml kalium. Dette mineralet senker høyt blodtrykk og reduserer risikoen for hjerneslag. Hjelper mer effektiv blodstrøm og beskytter arterier og vener. Friske plommer reduserer risikoen for hjerteinfarkt og hjerte- og karsykdommer.

Svisker forhindrer risikoen for hyperkolesterolemi og lipider. Studier viser at plommer og deres juice regulerer kolesterolnivået i leveren. Takket være fiberen som inneholder, reduserer plommer nivået av dårlig kolesterol i blodet.

Plommer
Plommer

Svisker forhindre spredning av skadelige kreftceller og redusere risikoen for leverkreft. Med antioksidanter og phytonutrients beskytter plomme sunne celler mot skadelige kreftfremkallende effekter. Med sin klorogene ingrediens reduserer de risikoen for brystkreft.

Svisker regulerer fortsatt tarmens mekanisme. Takket være fiberinnholdet opprettholder plommer helsen til tykktarmen og tarmene.

Den lave glykemiske indeksen av plommer regulerer og balanserer blodsukkernivået. Reduserer risikoen for diabetes 2 nettopp på grunn av den lave glykemiske indeksen. I følge noen studier reduserer plommer blodsukker og triglyserider. De viser også en beskyttende effekt mot insulinresistens.

Bidra til et mer solid fundament av bein i ryggraden og underarmen.

Antioksidantene i plommene nøytraliserer frie radikaler, som forårsaker skade på hjerneceller. De har en styrkende effekt på nerveceller og hukommelse.

I tillegg til alt som er beskrevet hittil, plommer regulere fordøyelsessystemets aktivitet, styrke immunforsvaret, styrke kroppens motstand og immunitet. På grunn av de relativt høye nivåene av vitamin C bekjemper plommer forskjellige infeksjoner og betennelser, fremmer produksjonen av nitrogenoksid i kroppen, forhindrer dannelsen av svulster, forhindrer fedme-relaterte sykdommer, hjelper med å frigjøre hormoner som er bra for hjernen og nervene.

Spesielt i Japan brukes plommer og plommejuice som et anti-influensamiddel.

Som enhver annen frukt har plomme også sine negative effekter. Plommer inneholder oksalat, som krystalliserer og akkumuleres i kroppen, nyrene eller galleblæren. Derfor fører overdreven inntak av plommer til dannelse av nyrestein eller gallestein.

Plommer inneholder sulfid - spesielt tørket. De kan forårsake allergiske symptomer og forårsake et anafylaktisk anfall. Karsinoide svulster øker nivået av serotonin i blodet. Plommer inneholder betydelige mengder serotonin.

Spis plommer, men i normale og akseptable mengder for å holde deg frisk!

Anbefalt: