Neohesperidin Dihydrokalkon

Innholdsfortegnelse:

Video: Neohesperidin Dihydrokalkon

Video: Neohesperidin Dihydrokalkon
Video: neohesperidin 2024, September
Neohesperidin Dihydrokalkon
Neohesperidin Dihydrokalkon
Anonim

Neohesperidin dihydrokalkon (Neohesperidin dihydrochalcone) er en sitrus-avledet forbindelse brukt som søtningsmiddel. Det finnes også under andre navn, inkludert neohesperidin DC, citrose, neohesperidin eller bare NHDC. Forbindelsen brukes også som et kosttilskudd, kjent som E959. Det absorberes raskt av menneskekroppen.

Stoffet i seg selv er et hvitt, luktfritt pulver som har en uttalt søt smak. Når den konsumeres, etterlater den en liten myntefølelse. Dette kosttilskuddet er mange ganger søtere enn sukrose. Neohesperidin dihydrokalkon har meget stabile fysiske egenskaper. Stoffets kokepunkt varierer mellom 152 og 154 grader.

Den kan lagres i form av løsninger, pulver og matvarer. Forbindelsen oppløses godt i varmt vann. Den har en middels grad av løselighet i lunkent vann. Oppløses ikke i fettløsningsmidler.

I naturen finnes neohesperidin dihydrokalkon i et stoff som er en del av grapefrukt. Imidlertid, selv om den opprinnelige kilden er et naturlig produkt, anses NHDC ikke som et helt ufarlig naturlig søtningsmiddel i alle land.

Historien om neohesperidin dihydrokalkon

Som de fleste store funn, ble søtningsmiddelet neohesperidin dihydrokalkon oppdaget ved et uhell. Handlingen finner sted på sekstitallet i forrige århundre i USA. Da prøver forskere å redusere grapefruktjuicens bitterhet. Den bitre flavonoiden som er tilstede i denne sitrusen, kalles neohesperidin.

En gang forskerne hydrogenert neohesperidin forbindelsen neohesperidin dihydrokalkon dannes, som har en søt smak. Dette er en forutsetning for at den skal brukes som sukkererstatning.

Dermed godkjente EU på slutten av forrige århundre E959 som søtningsmiddel. Imidlertid har den amerikanske mat- og medikamentadministrasjonen ennå ikke godkjent stoffet.

Bruk av neohesperidin dihydrokalkon

Neohesperidin dihydrokalkon Det brukes hovedsakelig i næringsmiddelindustrien som søtningsmiddel, samt som et middel for å understreke en viss smak. Svært ofte kombineres dette søtningsmidlet med andre, inkludert aspartam, sukralose og kalium-acesulfam.

Som kosttilskudd er E959 til stede i et bredt spekter av matvarer som mangler krystallsukker av en eller annen grunn. Den brukes hovedsakelig i melk, fløte, is og alle andre meieriprodukter. Til stede i forskjellige sauser som majones, ketchup og sennep. Brukes til å lage salami, pølser og andre pølser.

Søtningsmidler
Søtningsmidler

Til stede i tyggegummi, tyggegodteri, slikkepinner, godteri for å friske pusten, gelégodis, tørket frukt, syltetøy, gelé, puré. Den finnes i smørbrød, snacks, frokostblandinger, vafler, kjeks og andre bakverk.

Produsenter setter neohesperidin dihydrokalkon og i mousse, kremer og puddinger. Søtningsmiddelet er også tilstede i shakes, juice, nektarer, kullsyreholdige drikker, likører, øl og mer. Det legges i hermetisert fisk, marinader for hermetisering av sjømat, hermetiske sylteagurk, lyutenitsa, kompott, så vel som i matvarer for vekttap.

Søknadene til neohesperidin dihydrokalkon ikke stopp der. Forbindelsen er også til stede i sammensetningen av noen kosmetiske produkter. Du finner den i innholdet i tannkrem og vann for frisk pust.

Kosttilskuddet E959 er også nyttig på apotek. Den brukes til fremstilling av hostesirup, vitaminkomplekser, tyggetabletter og mer.

Dosering av neohesperidin dihydrokalkon

Til dags dato har det økte inntaket av neohesperidin dihydrokalkon være årsaken til alvorlige bivirkninger. Det ble funnet at inntak av en mellomdose på ca. 750 mg neohesperidin dihydrokalkon per kilo kroppsvekt per dag ikke har noen uttalt effekt på kroppen.

Fordeler med neohesperidin dihydrokalkon

Utvilsomt er dette søtningsmiddelet veldig nyttig, spesielt for personer som lider av diabetes. Ifølge forskere øker ikke kosttilskuddet E959 blodsukkernivået i kroppen, og takket være denne kvaliteten kan mennesker hvis kropper er følsomme for inntak av vanlig sukker også trygt spise søtsaker.

Sakkarin
Sakkarin

Forbindelsen er også gunstig for folk som prøver å gå ned i vekt, da den brukes i produksjonen av kalorifattige / diett / matvarer.

Forbruker neohesperidin dihydrokalkon / som for tiden har et relativt godt navn / som søtningsmiddel trenger vi ikke å innta andre farlige sukkererstatninger som cyklamat (E952), acesulfam K (E950), aspartam (E951) og sakkarin (E954).

Som vi vet har de i årevis vært assosiert med ubehagelige bivirkninger, inkludert kvalme, svimmelhet, tap av matlyst, hodepine, tungpustethet, nedsatt syn og mange andre.

Skader fra neohesperidin dihydrokalkon

Som søtningsmiddel Neohesperidin dihydrokalkon er av stor interesse for forskere, den har gjennomgått ulike studier og er ennå ikke studert. Så langt er bruken imidlertid ikke kjent for å forårsake helseskader og noen farlige bivirkninger.

Ifølge noen forskere kan det imidlertid være mykere avføring, mild depresjon, samt lavere matinntak når du tar kosttilskudd. Ifølge dem er disse forholdene midlertidige og vises bare i de første dagene av inntak av stoffet.