I Navnet Vodka Vil Russerne Importere Tyrkiske Sitroner

Video: I Navnet Vodka Vil Russerne Importere Tyrkiske Sitroner

Video: I Navnet Vodka Vil Russerne Importere Tyrkiske Sitroner
Video: Danmarks flade landevei (Sykkeltur te Skagen) 2024, September
I Navnet Vodka Vil Russerne Importere Tyrkiske Sitroner
I Navnet Vodka Vil Russerne Importere Tyrkiske Sitroner
Anonim

Russland har besluttet å tillate import av sitroner fra Tyrkia, selv om embargoen mot andre produkter fra vår sørlige nabo fortsatt er i kraft. Årsaken til russernes beslutning er at de ikke kan drikke vodka uten sitron.

Per 1. desember har den russiske regjeringen innført en embargo på en liste over produkter importert fra Tyrkia til Russland. Årsaken til dette er den russiske Su-24-bombeflyen skutt ned av tyrkiske myndigheter.

Blant produktene som er forbudt for import er tomater, agurker, blomkål og brokkoli, appelsiner, mandariner, druer, epler, pærer, aprikoser, fersken, plommer, jordbær og andre. Sitroner forblir utenfor denne listen.

I følge offisielle data i Tyrkia i 2013 eksporterte landet sitroner til en verdi av 83 millioner dollar til Russland. I 2014 falt beløpet til $ 78 millioner på grunn av den økonomiske krisen. Den totale importen av sitroner fra Tyrkia til Russland utgjør 38%.

Sitroner
Sitroner

Den andre hovedårsaken til å beholde importen fra Tyrkia er det faktum at russiske forbrukere i løpet av de lange vintermånedene bruker store mengder sitroner sammen med vodka, sa lederen for eksportører Bulent Aymen. Han minnet om at sitroner er i utgangspunktet i salget av sitrusfrukter.

Listen over varer som ikke vil være embargo inkluderer fiken, hasselnøtter, krydder og salat. Disse produktene er tillatt for import, fordi russerne bare kan nås fra Tyrkia, kommenterte den russiske landbruksministeren Alexander Tkachev.

Den russiske embargoen mot tyrkiske varer vil ikke forstyrre det bulgarske frukt- og grønnsaksmarkedet, Vladimir Ivanov fra Statskommisjonen for handelsvarer og markeder er bestemt.

Markedet i EU er tilstrekkelig balansert og spådommer om at inntasting av gjenværende mengder varer fra vår sørlige nabo vil føre til alvorlig dumping er sterkt overdrevne og vil ikke gå i oppfyllelse, sa eksperten.

Anbefalt: