Fisk ødelegger Immuniteten Vår

Video: Fisk ødelegger Immuniteten Vår

Video: Fisk ødelegger Immuniteten Vår
Video: Агророгоскоп нарезки и укоренения черенков в октябре 2021 года Плюс способ укоренения осенью 2021 2024, September
Fisk ødelegger Immuniteten Vår
Fisk ødelegger Immuniteten Vår
Anonim

Fisken er ikke lenger det den var. Fra en av de mest delikate og nyttige matvarene for menneskekroppen, kan det bli en reell fare for vår generelle helse.

Global forurensning av hav, hav og elver er allerede et faktum. Av alle insektmidler, ildfaste materialer og kjølevæsker, kommer persistente organiske forurensninger inn i fiskvev. Når vi spiser fisk, kommer de inn i kroppen vår og lar ikke kroppen utvise giftstoffer.

I sin forskning har amerikanske forskere funnet stoffer i fiskens vev som har vist seg å svekke menneskets kropps forsvarssystem. Inntil nå ble det antatt at dette bare kunne skje hvis de gled forbi det menneskelige vitale proteinet P-glykoprotein - P-gp. Dens funksjon er ikke å slippe fremmed giftige stoffer inn i cellen, og den kan motstå de kombinerte angrepene av flere giftstoffer samtidig.

Når det gjelder forurensninger som bæres av fisk, viser det seg imidlertid at de ikke glir forbi proteinet, men fester seg til det. De blinder ham, og han reagerer ikke. Dermed forblir menneskelige celler ubeskyttet, og giftstoffer kommer lett inn og forgifter kroppen.

Store mengder forurensninger forskere har funnet i en av de mest populære fiskene. I tillegg til organiske miljøgifter finnes produkter fra petrokjemisk industri i så mange som åtte gulfinnet tunfisk.

Dette er veldig bekymringsfullt, fordi tunfisk er en av de mest forbrukte i verden. Dermed, når vi spiser det, tror vi kanskje at vi lever et sunt liv, men vi dreper faktisk en liten del av oss selv.

Tunfisk
Tunfisk

Små barn og nyfødte som tar disse skadelige stoffene fra morsmelken er mest utsatt. Det dårlige er at deres beskyttende P-gp er minimal, og det er ingenting som hindrer skadelige giftstoffer.

Anbefalt: