Kiwi - Hvorfor Spise Det Og Hva Er Fordelene Med Det

Innholdsfortegnelse:

Video: Kiwi - Hvorfor Spise Det Og Hva Er Fordelene Med Det

Video: Kiwi - Hvorfor Spise Det Og Hva Er Fordelene Med Det
Video: ВЫПОЛНЯЮ Твои АСМР ЗАДАНИЯ #3 🙄😂 ASMR Challenge 2024, September
Kiwi - Hvorfor Spise Det Og Hva Er Fordelene Med Det
Kiwi - Hvorfor Spise Det Og Hva Er Fordelene Med Det
Anonim

Kiwi er en liten grønn og duftende frukt, som i tillegg til å være saftig og velsmakende, også gir mange fordeler for helsen din. Den er full av næringsstoffer og vitaminer som kalium, vitamin C, K og E. Den inneholder også mange antioksidanter og fiber.

Frukten dyrkes mange steder rundt om i verden, noe som sikrer levering hele året til bordet ditt.

Hva hjelper kiwien med? og hvorfor spise det ofte?

Strålende og ren hud

Det høye innholdet av antioksidanter er alltid velkommen for huden vår, og vitamin C bidrar til produksjonen av kollagen - en nøkkelkomponent i cellene og organene i hele kroppen. I tillegg øker det kroppens evne til å helbrede sår.

Innholdet av vitamin E støtter også rask regenerering av huden. Samtidig beskytter dette vitaminet huden mot de skadelige effektene av solen, noe som kan føre til en rekke hudsykdommer.

God søvn

På grunn av antioksidantegenskapene og innholdet av serotonin i kiwi, er det en forbedring i søvnen til mennesker som deltok i en studie utført i 2011 på personer med søvnproblemer.

Problemer med kardiovaskulærsystemet

forbruk av kiwi
forbruk av kiwi

I dag lider mange mennesker over hele verden av høyt blodtrykk og de resulterende risikoene og problemene med det kardiovaskulære systemet. Økt kaliuminntak hjelper til med å slappe av blodkar og regulerer dermed blodtrykksnivået.

Samtidig bidrar det høye fiberinnholdet til helsen til det kardiovaskulære systemet. Forskning viser at folk som spiser en høyere prosentandel fiber i det daglige kostholdet, er mindre utsatt for høyt kolesterol.

Anti-inflammatorisk virkning

I frukten inneholder kiwi høye nivåer av spesielle proteiner som har en spesiell antiinflammatorisk effekt. Dette gjelder spesielt betennelse i en persons tarm.

Beinstyrke

Innholdet av vitamin K og visse mengder kalsium og fosfor støtter også beinstyrken. Å ta nok vitamin K kan forhindre utvikling av osteoporose.

Immunforsvar

På grunn av det høye innholdet av vitamin C, er kiwi en av fruktene, hvis regelmessig inntak kan styrke immunforsvaret og dets korrekte funksjon.

Potensielle risikoer

Forbruk av kiwi er trygt for de fleste bortsett fra de som er allergiske mot det. Vanligvis er personer som er allergiske mot andre matvarer som avokado, hvete, fiken eller valmuefrø, også utsatt for allergi mot kiwi.

Anbefalt: