Hvor Lenge Maten Kan Frosses Og Fremdeles Være Deilig

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvor Lenge Maten Kan Frosses Og Fremdeles Være Deilig

Video: Hvor Lenge Maten Kan Frosses Og Fremdeles Være Deilig
Video: The Homes of Donegal - Paul Brady, written by Seán McBride 2024, September
Hvor Lenge Maten Kan Frosses Og Fremdeles Være Deilig
Hvor Lenge Maten Kan Frosses Og Fremdeles Være Deilig
Anonim

Fryser mat er en av de enkleste måtene å konservere mat på, og selv om maten skal lagres trygt i fryseren på ubestemt tid, betyr ikke dette at den vil beholde kvaliteten for alltid - aromaen og teksturen blir mye bedre hvis du bruker maten i en viss periode etter frysing.

Dessuten vil noen matvarer vare lenger i fryseren enn andre, og kan kreve litt tilberedning (skiver, blancherte, fryser i ett lag osv.) Før de fryses.

Frosne grønnsaker

Grønnsaker kan ligge i fryseren i tre måneder til et år, avhengig av hva slags de er. Noen grønnsaker, spesielt bladgrønnsaker, må blancheres før de frosses. Dessuten er ikke alle sopp gode å fryse rå.

Oppholdstid i frossen tilstand av noen grønnsaker:

Brokkoli - 1 år;

Gulrøtter - 1 år;

Frosne grønnsaker
Frosne grønnsaker

Blomkål - 1 år;

Mais - 8 måneder;

Tomater - fra 3 til 4 måneder;

Erter - 8 måneder;

Courgette - 8 måneder.

Frosne frukter

Fruktene inneholder vann, så når de er frossne og tint, vil teksturen endres - den vil være mykere og ofte i form av en masse. I tillegg, når frukten er varm, vil noe av saften gå tom. Så det er best å planlegge å bruke frukt som tidligere har vært frossen i kokte retter, sauser, syltetøy og paiefyll.

Frosne jordbær
Frosne jordbær

Frosne frukter er også ideelle for shakes, sorbeter og iskrem. Hvis du planlegger å bruke dem på denne måten, kan du spare litt is, da dette vil gi en fastere tekstur.

Oppholdstid i frossen tilstand av noen frukter:

Epler - 4 måneder;

Aprikoser - 6 måneder;

Bananer - 8 måneder;

Kirsebær - 6 måneder;

Blåbær - 1 år;

Fersken - 4 måneder.

Frosne nøtter

Uansett hvor fort du planlegger å spise nøtter, er det best å oppbevare dem i fryseren, uansett type. Nøtter har mye olje og kan derfor raskt harskne. Hvis de pakkes i plast og oppbevares i en frysepose med glidelås, vil nøttene vare to år i fryseren.

Frossent kjøtt

Frossent kjøtt
Frossent kjøtt

De fleste av oss kommer hjem fra supermarkedet og legger kjøttet vi kjøpte straks i fryseren. Så lenge den er godt pakket, skal den vare mellom to måneder og ett år, avhengig av type. For veldig fettete kjøtt kan du fjerne noe av overflødig fett før du fryser, da dette kan øke risikoen for å ødelegge kjøttet når det er frosset.

Oppholdstid i frossen kjøtttilstand:

Svinesteker - 6 måneder;

Lever, nyrer osv. - Fire måneder;

Pølse - 3 måneder.

Frossent fjærfe

Enten en hel fugl eller en fugl kuttet i biter, eller utbenede bryster, for å sikre at de er godt pakket, er nøkkelen til trygg frysing. Fjærfe kan vare fra fire måneder til et år, avhengig av formen.

Hele fuglen - 1 år

Rå deler (med og uten bein) - 9 måneder

Kokte fugler - 4 måneder

Anbefalt: