Ideer Til Franske Dessertkremer

Video: Ideer Til Franske Dessertkremer

Video: Ideer Til Franske Dessertkremer
Video: Муссовый КЛУБНИЧНЫЙ ТОРТ с Лимонно-Ванильным муссом 🍰 Ирина Кукинг 2024, September
Ideer Til Franske Dessertkremer
Ideer Til Franske Dessertkremer
Anonim

Noen av de deiligste dessertkremene er av fransk opprinnelse. Slik er den franske cottage cheese, kjent for ømhet og smak.

For 4 porsjoner trenger du en og en halv kopp cottage cheese, 2 ss sukker, 1 vanilje, en kopp og en halv rømme. Ostemassen gnides gjennom et dørslag og moses til den er luftig. Tilsett sukker, vanilje og fløte. Pisk kraftig til det er kremaktig, fordel det i boller og avkjøl i ca 4 timer.

Den berømte creme brulee er også av fransk opprinnelse. For 4 porsjoner trenger du 6 rå egg, 100 gram melis, 700 ml flytende fløte, 2 vanilje, 120 karamellisert sukker.

Creme brulee
Creme brulee

Pisk eggeplommene med melis og vanilje til de er hvite. Varm kremen i et vannbad og tilsett eggeplommene, rør hele tiden for ikke å krysse. Sil kremen i en og en halv liter beholder.

Fartøyet plasseres i et vannbad, vannet skal være omtrent 2-3 centimeter. Stek kremen i en halvtime på 165 grader til den begynner å feste seg til kniven. Avkjøl og hell karamellisert sukker i kremformer. Hell deretter fløten og hell litt mer karamell på toppen. Avkjøl i 1 time og server.

Fransk krem med champagne er en passende dessert til spesielle anledninger. For 4 porsjoner trenger du 100 gram sukker, 5 eggeplommer og 8 eggehviter, 100 gram rømme, 40 milliliter vann, 10 gram gelatin, 50 ml champagne.

Dessertkrem
Dessertkrem

Legg gelatinen i bløt i vann i tjue minutter til den sveller. De hvite og eggeplommene brytes ned hver for seg. Hell fem eggeplommer og 3 eggehviter i en kjele, legg i en bolle med vann på et vannbad, tilsett sukker og pisk.

Når det dannes en homogen masse, hell champagnen, varmt vann og la den ligge på vannbadet under stadig omrøring til den tykner. Fjern fra varmen og avkjøl.

Pisk de resterende 5 proteinene, kombiner med blandingen, tilsett fløten, fordel den i boller og avkjøl.

Anbefalt: