Sumac Helbreder Oss Og Gjør Oss Vakre

Video: Sumac Helbreder Oss Og Gjør Oss Vakre

Video: Sumac Helbreder Oss Og Gjør Oss Vakre
Video: 185 - Tokentube piikkinä Ylen lihassa 2024, September
Sumac Helbreder Oss Og Gjør Oss Vakre
Sumac Helbreder Oss Og Gjør Oss Vakre
Anonim

Sumac eller Tetra finnes på kalkholdige jordarter over hele landet. Det er en busk med mørkegrønne blader og rødaktig bark. Det bærer alltid en bestemt aroma.

Den brukbare delen av sumacen er bladene som blir røde om høsten når de blomstrer. De blir plukket like før dette øyeblikket. Sumac-blader er kanskje den mest populære urten innen folkemedisin på Balkan.

De inneholder tanniner og flavonoide fizetin, som det skylder sine kraftige helbredende egenskaper. Takket være dem har urten en snerpende, betennelsesdempende og antiseptisk effekt.

En annen spesiell ingrediens inkludert i sammensetningen av sumac, er essensielle oljer. De komplekse kjemiske forbindelsene som utgjør den, gir den en spesiell plass i både kosmetikk- og husholdningsindustrien.

I kombinasjon med de andre ingrediensene er sumac en av de unike gavene som gir fullstendig og effektiv hudpleie.

Sumac er en av de populære råvarene i produksjonen av såper, sjampo, kremer og vaskemidler. Den viktigste helsekilden er den rike mengden tannin i bladene.

Smoketree
Smoketree

I folkemedisin brukes sumac for problemer som halsbrann, sår, diaré og dysenteri, kortpustethet, sputum. Det behandler nyreproblemer, hemoroider, alvorlig hvit strømning.

Det er mest nyttig for eventuelle problemer i munnhulen - dårlig ånde, plakk, sår tannkjøtt, forkjølelsessår, abscesser. Det finnes i mange munnvann og tannkremer. Hudsykdommer behandles også med sumac.

I tillegg til helbredelse kan denne fantastiske urt også forskjønne. Det glatter og styrker ansiktshuden, symptomene på tetthet og rødhet forsvinner, til og med kviser behandles, takket være dens betennelsesdempende og antiseptiske egenskaper.

Regelmessig bruk av sumac-produkter hjelper til med å rense pigmentflekker, krympe og rense porene.

Det beskytter aktivt huden mot aggressive klimafaktorer, reduserer svetting, lindrer hevelse, lav, pustler og hjelper til å bekjempe flass ved å rense hodebunnen.

Anbefalt: