Eterisk Olje Av Furu

Video: Eterisk Olje Av Furu

Video: Eterisk Olje Av Furu
Video: Вязание: ЖИЛЕТ ЖАКЕТ КАРДИГАН крючком - КРАСИВЫЕ ЛЕГКИЕ ОЧЕНЬ ПРОСТЫЕ УЗОРЫ, МАСТЕР КЛАСС / СХЕМЫ 2024, September
Eterisk Olje Av Furu
Eterisk Olje Av Furu
Anonim

Blant de essensielle oljene ekstrahert fra forskjellige planter, nylig prøvd furuoljesom brukes til medisinske og kosmetiske formål. Hvordan klarte dette produktet å etablere seg blant de utallige lignende? For å svare på dette spørsmålet, må produksjon og bruk av essensiell olje av furu spores.

Det brukes hovedsakelig White Pine, en av medlemmene i familien av gran, furu og gran - Pinaceae, som nummererer rundt 220 til 250 arter i tempererte breddegrader. Som et resultat av prosessen, oppnås vanndampdestillasjon fra kjeglene og nålene til de unge grenene av treet gulaktig i fargen til en fargeløs væske med en behagelig harpiks og mild aroma med en musky skjær. Oljen er godt mobil, noe som betyr lett og med en behagelig tekstur.

De viktigste og mest nyttige forbindelsene og kjemikaliene finnes i nåler av furutrær. De aktive komponentene er pinene, kamfen, sitron, ferrandren og ceneol. Takk til sammensetningen er essensiell olje av furu har antiseptiske, antivirale, antimikrobielle, bakteriedrepende, slimløsende og vanndrivende egenskaper.

Furu essensiell olje
Furu essensiell olje

Anvendelsen er veldig bred og i forskjellige områder av livet. Det brukes i medisin for å behandle forskjellige hudsykdommer. I tillegg til betennelse og kløe forårsaket av forskjellige hudirritasjoner, er dette ekstraktet av furunåler veldig nyttig ved psoriasis, eksem og andre mer alvorlige hudproblemer, ikke bare helbredende, men beroliger også huden og gjenoppretter dens mykhet og glød.

Smertestillende egenskaper av furuolje de gjør det til et effektivt middel mot revmatiske plager og leddsmerter, så vel som mot muskelspasmer, og det er bra å kombinere med enebær, peppermynte og sitronolje.

Den har gode desinfiserende egenskaper, og dens antimikrobielle virkning gjør den effektiv mot virusinfeksjoner. I tilfelle luftveisproblemer er det bra å bruke det til inhalasjon i kombinasjon med eukalyptusolje.

Dette produktet renser nyrene og anbefales derfor for cysteklager, prostata og urinveisproblemer.

I aromaterapi brukes den til mental stress, angst og spenning. Den friske aromaen har en avslappende effekt på fysisk utmattelse og skaper en munter stemning. Det er bra å bruke i tilfelle mangel på konsentrasjon og hukommelse.

Eterisk olje av furu
Eterisk olje av furu

I kosmetikk essensiell olje av furunåler gir den spesifikke aromaen av skogurter og trær til produktene den er tilstede i. Den brukes som duft for såper og for å friske luften i rommene for å forhindre sesongmessige allergier. Den kan også desinfisere og brukes derfor når lus dukker opp.

Det gode utseendet på håret blir garantert med furuoljemasker. Det er verken irriterende eller giftig og kombinerer med mange andre essensielle oljer - lavendel, rosmarin, salvie, sedertre, eukalyptus. Den er imidlertid ikke egnet som baseolje fordi den er for sterk.

Se også hva som er fordelene og fordelene med melketistelolje eller kamilleolje.

Anbefalt: