Vanlig Balsam For God Fordøyelse

Video: Vanlig Balsam For God Fordøyelse

Video: Vanlig Balsam For God Fordøyelse
Video: как пить воду утром натощак после сна и вылечить запор, гастрит, ВСД, убрать круги под глазами 2024, September
Vanlig Balsam For God Fordøyelse
Vanlig Balsam For God Fordøyelse
Anonim

Sitronmelisse - vill eller dyrket, brukes både i medisin og til fremstilling av medisiner, kosmetikk og i matlaging. Det imponerer med sine duftende farger og fordeler.

Det er kjent at balsam har blitt brukt i folkemedisin i tusenvis av år. Imidlertid finner vi den første pålitelige informasjonen om dette i middelalderen. Så ble knuste balsamblader plassert i vinen for bedre fordøyelse.

Den inneholder tanniner og eugenol, som er et antibakterielt, krampeløsende og lokalbedøvende middel. Disse ingrediensene bidrar også til balsamens antivirale evner.

I tillegg spiller monoterpener og sesquiterpenes, som planten skylder sin behagelige aroma til, en viktig rolle for å redusere gass. De lindrer også angst, og det er derfor sitronmelisse også anbefales for søvnløshet.

Sitronmelisse
Sitronmelisse

Tradisjonelt brukes balsam til biestikk og insektstikk. Det hjelper i rask sårheling og behandling av hjerteproblemer. Polyfenolene i den har antiviral virkning, og det er derfor de er effektive mot herpes simplex-virus, Newcastle sykdom og kusma.

De flyktige oljene i bladene gleder seg over plantekjemikalier og sitral og citronellal, som i tillegg til å berolige sentralnervesystemet, i form av olje, har en sterk antispasmodisk effekt og brukes til å behandle følelsesmessig nød.

Sitronmelissalve behandler både forkjølelsessår og kjønnsherpes. For dette formålet påføres den direkte på stedet tre eller fire ganger om dagen.

For å dra nytte av funksjonene til sitronmelisse, få den frisk eller i form av tørkede blader, te, ekstrakt, essensiell olje eller tinktur. Den daglige dosen for en voksen er 1 til 3 ss. tørkede blader i et glass varmt vann en gang om dagen, fra 1/2 til 1 ss. flytende balsamekstrakt per dag, 1/2 til 1 1/2 ss. skjær 3 ganger om dagen. Sitronmelissalver og kompresser påføres så mange ganger om dagen som ønsket.

Sitronmelisse er en trygg urt uten bivirkninger i tilfelle overdosering.

Anbefalt: