Fordelene Med Forskjellige Farger På Frukt Og Grønnsaker

Innholdsfortegnelse:

Video: Fordelene Med Forskjellige Farger På Frukt Og Grønnsaker

Video: Fordelene Med Forskjellige Farger På Frukt Og Grønnsaker
Video: Agrogoroskop fra 11. til 13. oktober 2021 PLUS 2024, September
Fordelene Med Forskjellige Farger På Frukt Og Grønnsaker
Fordelene Med Forskjellige Farger På Frukt Og Grønnsaker
Anonim

Blå, rød, grønn, lilla, oransje og hvit - livet ville vært utrolig kjedelig uten fargene som utgjør verden.

Når vi snakker om mat, tilsvarer lyse farger settet med næringsstoffer. Dette gjelder imidlertid bare sunn mat, noe som betyr at søtsaker og kaker ikke teller.

Regelmessig inntak av en rekke frukt og grønnsaker er en garanti for at du får alle næringsstoffene du trenger, slik at kroppen din kan bekjempe sykdommer og forhindre helseproblemer med alderen.

Hva har fargen på frukten eller grønnsaken å gjøre med fordelene?

Plantebasert mat får farge og smaken av phytonutrients de inneholder - dette er bioaktive forbindelser som har antimikrobielle, antiinflammatoriske og til og med anti-aging effekter på menneskekroppen. De positive effektene inkluderer redusert risiko for hjerte- og karsykdommer, mindre celleskader med alderen og lavere risiko for mange kreftformer.

Fargede vegetabilske matvarer de inneholder også andre næringsstoffer, som vitaminer og kalium, som hjelper til med å øke immunforsvaret.

Her er phytonutrients knyttet til hver farge:

Rødt (karotenoid lykopen): Rød mat beskytter mot kreft, hjerte- og lungesykdom. De senker også blodtrykk og kolesterol.

Fordelene med forskjellige farger på frukt og grønnsaker
Fordelene med forskjellige farger på frukt og grønnsaker

Oransje / gul (beta kryptoksantin): Oransje og gul mat kan forhindre hjertesykdom og forbedre synet. De er også rike på vitamin C, som styrker immunforsvaret.

Grønt (sulforaphane isocyanat, indoler): Grønn mat bidrar til å undertrykke kreftfremkallende stoffer som forårsaker kreft og beskytter mot øyesykdommer. De er også ekstremt gunstige for blod- og beinhelsen.

Blå / lilla (anthocyanin): Lilla matvarer inneholder en antioksidant som kan redusere cellulær aldring. De kan også blokkere dannelsen av blodpropp.

Hvit / brun (allicin quercetin, kaempferol): Hvit eller brun mat har antitumoregenskaper. De er også en kilde til kalium og inneholder antioksidanter for å bekjempe kreft.

Hvilke mengder frukt og grønnsaker bør vi spise?

I følge Harvard Health bør du spise totalt fire og en halv kopp frukt og grønnsaker hver dag. For bladgrønnsaker tilsvarer en kopp en halv kopp, fordi bladene tar mye plass.

For å sikre at du får alle næringsstoffene du trenger, se på fargepaletten til oppvasken din, og hvis en farge dominerer for mye, bytter du den ut med en annen.

Anbefalt: