Sunn Damping

Video: Sunn Damping

Video: Sunn Damping
Video: Motioneering Damping Explained - Chapter 1: What is damping? 2024, September
Sunn Damping
Sunn Damping
Anonim

Få mennesker vet at et sunt kosthold ikke bare avhenger av produktene, men også av måten maten tilberedes på. Stekt er skadelig, og det tar noen ganger for lang tid å bake. Under varmebehandlingen mister mange produkter sine nyttige egenskaper. Er det en måte å tilberede mat som er sunn, økonomisk og praktisk? Ja, dampende!

Dampede retter er deilig og kosthold. De lager raskere enn andre varmebehandlinger og bruker mindre energi. Til tross for de ovennevnte fordelene, er det skeptikere som sier at denne måten å lage mat gjør retter tørre og smakløse. Er dette sant, eller har dampmatlaging sine finesser? Vi vil avsløre hemmeligheten i denne artikkelen.

Det er nok apparater i detaljhandelsnettverket designet spesielt for dette formålet, men er det verdt å bruke penger på å kjøpe dem? Svaret er "nei", fordi vi kan tilpasse en slik enhet helt hjemme. Bare ta en dyp gryte, hell vann i den og legg et metallrist eller dørslag på toppen. Og her har du allerede en damper, og den er helt gratis!

Dampkokere
Dampkokere

Når du heller vann i beholderen, må du sørge for at avstanden fra vannoverflaten til nivået på produktene er ca. 3 cm. Produktene må imidlertid påvirkes av varmebehandlingen av den frigitte dampen, så lukk lokket på potten.

Valg av produkter er også viktig. Du må velge godt modnet og uten skade. En viktig detalj er at når du damper, blir smaken på produktene skjerpet, og hvis de har dårlig kvalitet, vil dette bli tydelig. Derfor er smaken ofte blid og smakløs.

Måten å skjære på er også veldig viktig - prøv å gjøre den samme størrelse. Dette vil tilberede maten jevnt. Dette vil spare deg for ulempen med å holde noen produkter rå og andre - sure.

Dampet bokhvete og grønnsaker
Dampet bokhvete og grønnsaker

Ordne produktene slik at de ikke passer tett sammen. Det må være en avstand mellom dem slik at dampen kan sirkulere fritt og retten kan tilberedes jevnt.

Kjøtt, fisk eller saftige dampede produkter må ordnes i bunnen slik at juice og fett som de slipper ut ved oppvarming, ikke søler over de andre produktene som tilberedes sammen i pannen.

Hvis du vil gi en mer krydret smak til maten - mariner den på forhånd. Et annet alternativ er å legge til aromatiske krydder, en terning av buljong eller vin i vannet.

Fordelen med dampkoking er at produktene beholder sin form, smak, farge og spesielt ernæringsmessige kvaliteter i størst mulig grad. I andre tilberedningsmetoder (på grunn av varmebehandling) reduseres vitaminene i produktene og mineralene går over i matsausen.

Dette er ikke tilfelle med dampkoking - de er bevart og blir værende der de hører hjemme - i produktene. Tør og prøv! Sunt, raskt, billig og morsomt!

Anbefalt: