Fordøyelsesenzymer - Hvordan Får Man Dem?

Innholdsfortegnelse:

Video: Fordøyelsesenzymer - Hvordan Får Man Dem?

Video: Fordøyelsesenzymer - Hvordan Får Man Dem?
Video: How To Take Digestive Enzymes - My Real Life Success Story 2024, September
Fordøyelsesenzymer - Hvordan Får Man Dem?
Fordøyelsesenzymer - Hvordan Får Man Dem?
Anonim

Fordøyelsessystemet vårt er et av de viktigste i kroppen, og riktig pleie kan sikre helse og lang levetid. Organene som er involvert tar inn mat og væske og bryter dem ned i proteiner, karbohydrater, fett og vitaminer. Med andre ord, alle stoffene som kroppen vår trenger for å fungere skikkelig.

For at denne prosessen skal kunne skje riktig, trenger vi den såkalte fordøyelsesenzymersom hjelper til med å bryte ned stoffer og absorbere dem lett. Vi skiller tre hovedtyper av slike enzymer:

Proteaser: tjener til å bryte ned proteiner;

Lipaser: tjener til å bryte ned fett;

Amylaser: tjener til å bryte ned karbohydrater til enkle sukkerarter.

Generelt syntetiseres de og produseres i tynntarmen, men det vil være nyttig å støtte kroppens arbeid ved å spise mat som inneholder naturlige fordøyelsesenzymer. Her er noen av dem du kan ta med i kostholdet ditt.

Honning

honning inneholder mange fordøyelsesenzymer
honning inneholder mange fordøyelsesenzymer

Honning er nyttig for mange funksjoner og organer i kroppen, og en av dem er fordøyelsesenzymer som er ansvarlige for nedbrytning av forskjellige typer sukker og omdannelse til for eksempel glukose og fruktose. Det er viktig at honningen du kjøper til dette formålet er rå, ikke bearbeidet. Behandlingen bruker vanligvis oppvarming, som ødelegger disse naturlige enzymene.

Bananer

Bananer er gode fordi de inneholder to enzymer som bryter ned komplekse karbohydrater. På denne måten blir de oppfattet og fordøyd av kroppen mye lettere. Bananer leverer også gunstig fiber til kroppen, noe som også bidrar til at fordøyelsessystemet fungerer korrekt.

Surkål

På grunn av gjæringsprosessen som kål går gjennom, blir nyttige næringsstoffer tilsatt næringsstoffene naturlige fordøyelsesenzymer. I tillegg er surkål en type probiotisk mat som øker immunforsvaret til en person. Dette reduserer oppblåsthet, flatulens og andre fordøyelsesproblemer.

Ingefær

ingefær gir kroppen enzymer
ingefær gir kroppen enzymer

De siste årene har ingefær og dets gunstige egenskaper i økende grad kommet inn i kjøkkenet og medisinen. Når det gjelder fordøyelsessystemet, er de positive resultatene rettet mot å bryte ned en spesiell gruppe proteiner som finnes i kjøtt. Vi vet alle at kjøtt blir værende lenger i kroppen etter inntak. Takk til enzymer, som ingefær leverer, hjelper kjøttet til å bevege seg raskere gjennom fordøyelsessystemet.

Ananas

Denne utrolig saftige og søte frukten er ikke bare en glede for smak. Som ingefær tar den seg av nedbrytningen av proteiner i kroppen vår og produserer aminosyrer. De hjelper til bedre fordøyelse og raskere absorpsjon av proteiner.

Mangel på fordøyelsesenzymer i kroppen kan føre til en rekke helsemessige forhold som fordøyelsesbesvær, oppblåsthet, flatulens og mer. Hvis du ofte har slike problemer, vil det å spise mer mat med høyt innhold av slike enzymer hjelpe disse symptomene til å forsvinne, og du vil føle deg bedre og forbedre helsen til fordøyelsessystemet betydelig.

Anbefalt: