Matvarer Som Ikke Skal Oppbevares I Kjøleskapet

Innholdsfortegnelse:

Video: Matvarer Som Ikke Skal Oppbevares I Kjøleskapet

Video: Matvarer Som Ikke Skal Oppbevares I Kjøleskapet
Video: Oppbevaring i kjøleskap – slik reduserer du matsvinn 2024, September
Matvarer Som Ikke Skal Oppbevares I Kjøleskapet
Matvarer Som Ikke Skal Oppbevares I Kjøleskapet
Anonim

Kjøleskapet er ikke det tryggeste stedet å oppbevare alle produktene våre på, fordi det for noen matvarer ikke er kalde temperaturer i det hele tatt.

Men det betyr ikke at hvis oppbevar den aktuelle maten i kjøleskap, de vil være farlige for forbruk. De vil rett og slett ikke ha samme smak og næringsegenskaper hvis de lagres i den.

Hovedfeilen til mange mennesker er å oppbevare mest mulig frukt og grønnsaker i kjøleskapet. Det er helt unødvendig å ha tomater, bananer, avokado, løk, hvitløk der. Å holde rå poteter i kjøleskapet grenser til galskap.

Blant produktene og matvarer du ikke bør legge i kjøleskapet, er salater. Hvis du har en salat til overs fra middagen som du ikke vil kaste, må du ikke legge den i matoppbevaringsapparatet, for den vil ikke være spiselig før neste natt.

Det eneste du vil oppnå er å lukte på kjøleskapet, spesielt hvis det er løk og hvitløk i salaten. Hvis du fortsatt vil beholde salaten din og tror den vil vare til middag dagen etter, finn et mørkt, kjølig og ventilert sted.

Vi presenterer for din oppmerksomhet matvarer du glemmer å oppbevare i kjøleskapet.

Olje oppbevares ikke i kjøleskapet
Olje oppbevares ikke i kjøleskapet

Olje

Olje og annet vegetabilsk fett som olivenolje og kokosnøttolje skal ikke oppbevares i kjøleskapet. Den lave temperaturen i husholdningsapparatet er ikke egnet for å holde fettet i helt flytende tilstand. For å ha en normal konsistens, må vegetabilske fett lagres ved romtemperatur.

Kaffe

Enten kaffen er malt eller bønner, er stedet ikke i kjøleskapet. Kaffe har evnen til å absorbere aromaene til produktene rundt den, og i kjøleskapet vil den på kort tid miste sin unike lukt og smak når den er åpnet. Kaffe har også naturlig fuktighet, noe som forstyrres av de lave temperaturene i kjøleskapet.

Tomater

Tomater og hvitløk lagres ikke i kjøleskapet
Tomater og hvitløk lagres ikke i kjøleskapet

Den kalde temperaturen i kjøleskapet vil gjøre tomatene til en masse så snart du kutter dem. I kjøleskapet endres teksturen til disse grønnsakene, og når de kuttes, blir de til grove.

Hvitløk

Hvitløk skal ikke oppbevares i kjøleskapet fordi den former seg raskere, og etter en stund blir nellikene som gummi. Det som er mer ubehagelig er at endringene i hvitløk sjelden er synlige, og du merker dem bare når du kutter den.

Løk

Løk, som holdes i kjøleskapet, fanger mugg mye raskere. I tillegg absorberer løk, som kaffe, lukten fra produktene rundt dem, og mister sin egen smak. Løk skal ikke oppbevares i kjøleskapet fordi de tørker raskere.

Poteter

Bananer lagres ikke i kjøleskapet
Bananer lagres ikke i kjøleskapet

Lave temperaturer i kjøleskapet ødelegger stivelsen i potetene. Av denne grunn unngås poteter i frosne grønnsaksblandinger. Teksturen og smaken endres i husholdningsapparatet.

Bananer

Bananer skal ikke oppbevares i kjøleskapet fordi de vil endre tekstur og smak. Hvis de ikke er godt modne, vil lave temperaturer forstyrre den normale modningsprosessen.

Honning

Hvis du oppbevarer honning ved lave temperaturer, vil prosessen med krystallisering av sukker akselerere, og etter en stund vil det bli så vanskelig at det vil være umulig å kjøre en skje inn i det.

Melon

Hvis melonen ikke er skiver, bør den oppbevares på et tørt og mørkt sted slik at antioksidantene i den kan konserveres. Den skivede melonen må imidlertid oppbevares i kjøleskap slik at den ikke ødelegges.

Avokado

Avokado er ikke nedkjølt
Avokado er ikke nedkjølt

Hvis du oppbevarer avokadoen i kjøleskapet, vil den synlig endre utseendet og ikke være like velsmakende. I tillegg vil modningsprosessen stoppes av lave temperaturer.

Brød

De lave temperaturene i kjøleskapet gjør at brødet blir tørrere, stivere og smulete, fordi brødets aldringsprosess akselereres. I tillegg absorberer den lukten av andre produkter i kjøleskapet og er over tid ikke hyggelig å spise.

Friske urter og krydder

Ferske urter og krydder skal heller ikke oppbevares i kjøleskapet, fordi de i husholdningsapparatet mister sin spesifikke aroma. Urter og krydder skal oppbevares på et åpent og ventilert sted - vekk fra annen lukt.

Anbefalt: