Hele Korn Kurerer Ikke Kreft

Video: Hele Korn Kurerer Ikke Kreft

Video: Hele Korn Kurerer Ikke Kreft
Video: ПЕРВЫЕ ПОСЛЕВОЕННЫЕ ГОДЫ. ВОСТОЧНАЯ ПРУССИЯ. КАЛИНИНГРАД. ИСТОРИИ ПРОФЕССОРА. КОП ПО ВОЙНЕ 2024, September
Hele Korn Kurerer Ikke Kreft
Hele Korn Kurerer Ikke Kreft
Anonim

Korn og fullkorn er spesielt verdifulle for å opprettholde menneskers helse. De regnes som matvarer som reduserer risikoen for å utvikle hjerte- og karsykdommer.

Nyere studier avviser imidlertid påstanden om at fullkorn beskytter mot maligniteter.

Studien ble utført av forskere ved Harvard University over en periode på 30 år, og emnet for studien var 74 000 kvinner og 44 000 menn.

Alle deltakerne hadde opprinnelig god helse og hadde ingen ondartede eller kardiovaskulære sykdommer.

Resultatene viste at hvis fullkorn var tilstede i dietten til kvinner og menn, ble risikoen for død på grunn av hjerte- og karsykdommer redusert. Imidlertid er det samme positive resultatet ikke til stede i ondartede sykdommer. Faktorer som røyking, kroppsmasseindeks, alder ble tatt i betraktning.

Quinoa
Quinoa

Analysen avdekket også at et daglig inntak på 28 gram av dette frokostblandingen reduserte risikoen for død som følge av et hjerteproblem med 5%.

Nyttige fullkorn inkluderer hvete, bygg, havre, rug, mais, hirse, samt pasta tilberedt av dem. Du kan også legge vekt på bulgur, quinoa, brun ris, hvetekim, havregryn.

De gunstige egenskapene til frokostblandinger skyldes deres tre hovedingredienser. Den ene er fra det ytre laget av kornet (kli, som forsyner kroppen med fiber, omega-3 fettsyrer, vitaminer og mineraler.

Hoveddelen av kornet inneholder stivelse, og den minste delen av kornet, dets kime, er verdifullt for kroppen fordi det får vitamin E (en kraftig antioksidant), folsyre (vitamin B9), tiamin (vitamin B1), fosfor og magnesium.

Anbefalt: