Bakere Vil At Brød Skal øke I Pris

Video: Bakere Vil At Brød Skal øke I Pris

Video: Bakere Vil At Brød Skal øke I Pris
Video: Hvete startermatingsforhold: hva påvirkes, hvordan beregner du, HVORDAN KONTROLLER du startkulturene 2024, September
Bakere Vil At Brød Skal øke I Pris
Bakere Vil At Brød Skal øke I Pris
Anonim

Bare en uke etter at landbruksminister Dimitar Grekov sa at prisen på brød ikke ville stige, krevde produsentene i bransjen en gradvis økning i kostnadene.

De siste månedene har det vært en betydelig økning i prisen på hvete og mel på varebørser.

Ifølge Antonina Belopitova fra Sofia Commodity Exchange vil prisene i vintersesongen stige på grunn av lagerkostnader. Eksperter sier at trenden med økende hvetepriser vil fortsette etter vinteren, fordi verdien av produktet bestemmes hovedsakelig i Russland og Ukraina.

Dataene viser at de to landene i år har sådd mindre hvete enn i fjor. Derfor forventes innhøstingen å bli svakere, og dette kan føre til dyrere brød for sluttbrukeren i vårt land.

Brød
Brød

I følge Hristo Tsvetanov fra Institutt for landbruksstrategier og innovasjoner blir det vanligvis sådd mer enn 250 millioner dekar høstavlinger i disse to landene, og i år er de såte områdene 10% mindre.

I Bulgaria blir det sådd mye mindre - omtrent 10 millioner dekar, så når det i Russland og Ukraina er en reduksjon i arealet, betyr det at uansett vil hveteprisen være høyere.

I følge brødprodusentene er sannsynligheten for at brødet blir dyrere de neste månedene veldig liten, og foreløpig har ikke industrien til hensikt å endre prisen.

Vesselin Vassilev, som er kommersiell direktør i et bakerifirma, forklarte at hovedkomponentene som danner prisen på brød er stillestående, noe som uunngåelig vil føre til en høyere pris på produktet over tid.

Hvis prisen på brød ikke stiger, må forskjellen bæres av brødprodusenten, og derfra vil han begynne å akkumulere gjeld til både leverandører og finansinstitusjoner.

I følge brødprodusenter vil mange selskaper i bransjen møte konkurs hvis det ikke utvikles en strategi for en gradvis økning i prisen på brød.

Anbefalt: