Fordeler Og Skader Ved å Spise Eggeskall

Video: Fordeler Og Skader Ved å Spise Eggeskall

Video: Fordeler Og Skader Ved å Spise Eggeskall
Video: МОЗГ 2024, September
Fordeler Og Skader Ved å Spise Eggeskall
Fordeler Og Skader Ved å Spise Eggeskall
Anonim

Mange som følger forskjellige dietter, tenker ikke på om de forsyner kroppen sin med de stoffene som er nødvendige for at den skal fungere riktig. Kalsium er en av dem. Ofte oversett på grunn av begrensningene til en rekke produkter, er den gode nyheten at du kan få det fra eggeskall. La oss se nærmere på dem og se fordelene og risikoen ved å konsumere dem.

Eggeskall brukes på kjøkkenet som et kalsiumtilskudd. Bare et halvt skall kan gi den nødvendige daglige kalsiumdosen til en voksen. Når de er laget i pulver, gjør skjell også en god jobb som en kilde til kalsium.

De kan redusere risikoen for osteoporose. Det er en sykdom som manifesterer seg med svake bein og høyere risiko for beinbrudd. Kalsium er stoffet som er ansvarlig for den gode tilstanden til bein og dets mangel kan ha en dårlig effekt på disse kroppsdelene. Det er derfor her vi sier bestemt ja! av eggeskall.

Membranen i skallet kan ha en gunstig effekt på helsen til hele organismen. Den ligger mellom proteinet og skallet og inneholder en rekke gunstige stoffer som har god effekt på hele kroppen.

Fordeler og skader ved å spise eggeskall
Fordeler og skader ved å spise eggeskall

Så lenge de er forberedt ordentlig, eggeskall er en nyttig mat. Imidlertid er det noen ting du må være forsiktig med.

Eggeskall spises i pulverform og blandes med mat eller vann. Den anbefalte daglige dosen er ca. 2,5 gram, noe som er tilstrekkelig for kroppens velvære. Det eneste du må passe på er restpartikler hvis skjellene ikke blir malt godt.

I tilfelle du har tenkt å lagre eggeskallpulver i lengre tid, tørk dem først før du sliper dem. Du kan legge den til forskjellige retter eller blande den med juice eller vann. Noen av de mest egnede matvarene du kan legge den til, er pizza, spaghetti og stekt kjøtt.

Eggeskall er en av de billigste og mest effektive kalsiumkildene. Så du har ikke lenger en unnskyldning hvis du ikke tar dette viktige stoffet for kroppen.

Anbefalt: