Når Er Sitroner Kontraindisert?

Innholdsfortegnelse:

Video: Når Er Sitroner Kontraindisert?

Video: Når Er Sitroner Kontraindisert?
Video: Vil sitronen flyte eller synke? | Espira-parken 2024, September
Når Er Sitroner Kontraindisert?
Når Er Sitroner Kontraindisert?
Anonim

Sitron er kjent for å være den mest fordelaktige av alle sitrusfrukter. Det gir kroppen mye nødvendig vitamin C, som styrker kroppen og hjelper den med å bekjempe infeksjoner. Et glass vann med sitron om morgenen forfrisker, toner og hydrerer kroppen og er en uunnværlig drink på varme dager. Og når vi blir forkjølet, tenker vi umiddelbart på klassikeren - te med honning og sitron.

Men er sitron alltid nyttig?

Det viser seg at i tillegg til de mange helsemessige fordelene vi glemmer skade fra sitron. Det er en veldig sur frukt og er skadelig på tom mage. Det kan føre til halsbrann, magesmerter og i en mer følsom mage mot sår. Derfor anbefales det å konsumere etter et måltid, helst med honning. Både naturlig sitron og sitronsaft.

C-vitamin, som sitron er rik på, er et naturlig vanndrivende middel, og dette kan dehydrere kroppen og er farlig om sommervarmen.

Sitronvann skader tannemaljen, og hvis du overdriver antall glass vann og sitron daglig, er tannproblemer sikre.

Selv fordelene med sitron som et tillegg til en kopp te mot forkjølelse, kan diskuteres. I følge noen synspunkter regulerer varmen i kroppen legemer på det høyeste fysiologiske nivået. Kroppstemperaturen stiger under sykdom slik at kroppen kan bekjempe infeksjonen. Sitron kjøler kroppen og er derfor ikke nyttig for forkjølelse. En sitronskive med te vil sannsynligvis ikke kjøle oss ned, men vil sannsynligvis ikke gi de ønskede dosene vitamin C for kroppen vår.

Selv sitronolje er skadelig
Selv sitronolje er skadelig

Aromatisk sitrus har også en ekstern applikasjon, spesielt for kosmetikkbehov. Sitronolje gjenoppretter og glatter aldrende hud og styrker neglene. Den brukes i massasjekremer, hårmasker, aromatiske oljer til badekaret og badstuen.

Siden den er sterkt konsentrert, er oljen kontraindisert for gravide kvinner, ammende barn, barn og personer med individuelle funksjonshemninger. intoleranse mot sitroner. Derfor bør advarsler om forsiktig bruk ikke ignoreres når du bruker sitronprodukter eksternt.

Anbefalt: