Deilige Oppskrifter På Fluffy Brød Laget Bare Av Vann Og Mel

Innholdsfortegnelse:

Video: Deilige Oppskrifter På Fluffy Brød Laget Bare Av Vann Og Mel

Video: Deilige Oppskrifter På Fluffy Brød Laget Bare Av Vann Og Mel
Video: Oppskrift på nanbrød 2024, September
Deilige Oppskrifter På Fluffy Brød Laget Bare Av Vann Og Mel
Deilige Oppskrifter På Fluffy Brød Laget Bare Av Vann Og Mel
Anonim

Forbered noen av de mest populære, deilige og enkle å lage brød bare med vann og mel. Det er ingen større glede enn hjemmebakte brød, deilige og duftende.

Hjemmelaget hvitt brød

tørr gjær - 6 g

mel - 400 g

salt - 1 ts.

sukker - 20 g

vann -240 ml

olje - 40 ml

For å lage hjemmelaget hvitt brød må du først tilberede produktene i henhold til oppskriften. Mål den totale mengden mel 120 g og bland den med varmt vann og gjær. Bland alt godt, dekk med plastfolie og la det stå på et varmt sted i 15-20 minutter, for å doble.

Tilsett deretter sukker, olje og ferdigblandet siktet mel og salt. Elt en myk elastisk deig, som du legger i en bolle smurt med olje. Dekk til igjen med folie og la stå i 1 time på et varmt sted.

Etter den tildelte tiden, form brødet etter formen du skal bake det i, legg det i smurt form eller kledd med bakepapir. Dekke brød med et rent håndkle og la det være varmt i 30 minutter.

Stek i en forvarmet ovn på 200 grader i 15 minutter, reduser deretter til 180 grader og stek i ca 20-30 minutter - til ferdig. Ditt hvite hjemmelagde brød er klart! La det avkjøles i formen, og legg det deretter på et rist.

Hjemmelagde baguetter

Hjemmelagde baguetter
Hjemmelagde baguetter

tørr gjær - 8 g

mel -450 g

salt - 1 ts.

sukker - 1 ss.

vann - 250 ml

olje - 2 ss.

Forbered produktene dine i henhold til oppskriften. Bland det siktede melet med sukker, salt og gjær, tilsett varmt vann og olje. Elt en myk elastisk deig, legg den i en bolle smurt med olje og dekk med plastfolie, la den stå på et varmt sted i ca 20-30 minutter.

Del den hevede deigen i 2 deler og trekk hver del av en lang bagett med oljede hender. Legg de formede bagettene i en panne dekket med bakepapir og drysset med mel. Dekk til med et rent håndkle og la dem hvile i ca 15 minutter.

Dryss igjen med mel og kutt noen få med en skarp kniv. Bake hjemmelagde baguetter i en forvarmet 200 graders ovn i 15-20 minutter, og plasser en bolle med vann på bunnen av ovnen - dette vil være for dampen.

Det er helligbrød å kutte en baguette, bare rive den i stykker og nyte!

Hjemmelaget brød - brød

mel - 500 g

varmt kokt vann - 350 ml

tørr gjær - 1 ts. med et tips

salt - 1,5 ts.

sukker - 0, 5 ts.

olje - 3 ss.

Sikt melet og sett litt av det til side for å blande.

Bland mel, salt, sukker og gjær, rør. Hell varmt vann på dem i en tynn stråle og elt deigen med en tresleiv. Tilsett oljen og elt en myk deig med hendene. Smør en bolle med olje, legg deigen i den, dekk med et håndkle og legg det på et varmt sted i 1 time for å heve.

Bland den hevede deigen og legg den tilbake i bollen innpakket i 30-40 minutter.

Del deigen i to deler, legg hver del i smurte panner eller dekket med bakepapir. Med oljede hender strekker du og flater deigen på skorpen, med fingrene danner riller. Dryss med sesamfrø etter ønske og la deigen heve i 10 minutter. Dryss lett med vann og stek brødet i en forvarmet ovn på 210 grader i ca 30 minutter til det er gyldenbrunt. Sprøyt den ferdige kaken med vann, dekk til med et rent håndkle og la det avkjøles helt. Brødet ditt er klart!

Anbefalt: