Bare 10 Prosent Av Brødet Er Laget På Standard

Video: Bare 10 Prosent Av Brødet Er Laget På Standard

Video: Bare 10 Prosent Av Brødet Er Laget På Standard
Video: Revealing the True Donald Trump: A Devastating Indictment of His Business & Life (2016) 2024, September
Bare 10 Prosent Av Brødet Er Laget På Standard
Bare 10 Prosent Av Brødet Er Laget På Standard
Anonim

Branch Chamber of Industrial Bakers and Confectioners i Bulgaria kunngjorde at bare 10 prosent av selskapene i vårt land tilbereder brød i henhold til godkjent standard Bulgaria.

Det er totalt 650 selskaper som tilbereder brød som tilbys på de bulgarske markedene, hvorav 50 er utpekt som ledende produsenter i Bulgaria.

Standard Bulgaria er ikke obligatorisk å produsere et produkt, så bare 77 av landets brødprodusenter lager brød i henhold til det.

Bedriftene som eier det, arbeider etter høye kriterier og gjennomgår en spesiell prosedyre før de markedsfører brødet. Endelig er standarden godkjent av Mattilsynet dersom selskapet har oppfylt de nødvendige kravene.

Filialen presiserte at brødet til de fleste store produsenter er produsert i henhold til den bulgarske standarden, selv om noen små bakerier også bruker sertifikatet.

Malene for produksjon av mel og brød i henhold til den bulgarske standarden har vært i kraft siden april 2011, og må sertifisere de forskjellige brødtypene - "Dobrudja", "White" og "Type".

Brød
Brød

Standard bulgarsk brød er tilgjengelig i 3 vekter - 500, 650 og 830 gram, og holdbarheten er bare 2 dager. Nylig krevde brødprodusentene en gradvis økning i livsnæringsnivået, men deres forslag ble avvist av landbruksminister Dimitar Grekov.

Tidlig i desember forklarte produsentene at noen av dem var i økonomiske vanskeligheter og kanskje gikk konkurs hvis ikke prisen på brød begynte å stige gradvis.

Men statsråden sa at hveten han kjøper er til en ekstremt lav pris, så det er ingen reell grunn til å øke prisen på brød de neste månedene.

I tillegg har ikke strøm og andre brødproduksjonskostnader endret seg siden i fjor. I følge Grekov er den normale fortjenesten for produsenter fra 5% til 10%.

Samtidig ga noen matvarekjeder ut brød på kampanjen, med 650 gram brød som kostet rundt 40 stotinki.

Anbefalt: