Slik Blir Deilige Sylteagurk Laget

Innholdsfortegnelse:

Video: Slik Blir Deilige Sylteagurk Laget

Video: Slik Blir Deilige Sylteagurk Laget
Video: Alle mot En 2024, September
Slik Blir Deilige Sylteagurk Laget
Slik Blir Deilige Sylteagurk Laget
Anonim

Visste du at vi spiser umodne agurker? De modne er større, gule og med store frø. Som vi betrakter som "mor" for fremtidig høst. Forresten, oversatt til gresk, betyr ordet "aguros" (som de gamle grekerne kalte agurk) - umoden.

90% av denne grønnsaken er vann, noe som gjør den nesten ideell for et sunt kosthold. Et av de mest populære alternativene for vinterforberedelse er sylteagurk, som alltid er etterspurt.

Tilberedningen av deilige sylteagurk er ikke vanskelig i det hele tatt, det viktigste er å følge oppskriften trinn for trinn.

Produktene for dem er: friske og små agurker (agurker), pepperrotrøtter og -blad, fennikelfrø, hvitløk, gamle løkskiver, svarte pepperkorn, allehånebønner, eddik, sukker og salt.

Slik blir deilige sylteagurk laget
Slik blir deilige sylteagurk laget

Obligatorisk krav er at agurkene er friske, med en hard hud og liten i størrelse.

Vask veldig godt under rennende vann og suge i kaldt vann i 4-5 timer.

Vask pepperrot (rot og blader) veldig godt og dill under rennende vann og skjær dem. Skrell hvitløk og løkfedd, skjær dem i skiver.

Vask glassene og hettene, skåld dem i kokende vann. Nederst på glassene legger du hakket pepperrot, dill, hvitløk, løk og svarte pepperkorn. Skjær agurkstilkene og ordne dem tett i krukken, den første raden oppreist, og på toppen i en litt skråstilling, men ikke til toppen av krukken, men to fingre under.

Tilsett salt, sukker og eddik, og mengden er i henhold til oppskriften, tilsett kaldt vann (helst kokt) en finger under toppen av krukken. Stram metalldekselet forsiktig og sikkert.

Kok glassene i en gryte med en grill under, og vannet de kokes i skal være 3 fingre over hettene. Når vannet har kokt, tar du kjelen ut umiddelbart. Fjern glassene fra det kokende vannet og snu dem opp ned. La det være helt avkjølt og pickles er klare for vinteren.

Slik blir deilige sylteagurk laget
Slik blir deilige sylteagurk laget

Foto: Sevdalina Irikova

Oppskrift på klassiske steriliserte agurker

agurkgurker - mengden i henhold til krukken med en skrue

salt - 1 lik ts.

sukker - 1 hel ts.

eddik - 40 ml (9 grader)

løk - 2-3 skiver

hvitløk - 1 fedd

allehånde - 1 korn

sort pepper - 5-6 korn

pepperrotrot - 1 stk

pepperrotblader - 2 stk.

dill - 1 blomstrende paraply

Preparatet er som beskrevet ovenfor. Deilige sprø agurker for en kald vinter!

Anbefalt: