Hvordan Lage Saftige Kjøttboller?

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvordan Lage Saftige Kjøttboller?

Video: Hvordan Lage Saftige Kjøttboller?
Video: Slik lager du kjøttkaker 2024, September
Hvordan Lage Saftige Kjøttboller?
Hvordan Lage Saftige Kjøttboller?
Anonim

Noen ganger vil vi bare å tilberede de gode gamle kjøttbollene med potetmos, fordi hjertet trenger varm hjemmelaget mat, som er forbundet med barndom og komfort.

Derfor må vi ta kjøttdeigen ut av fryseren om morgenen, slik at vi kan gjøre familien vår fornøyd med en porsjon til middag. saftige hjemmelagde kjøttkaker.

Men hvordan lage kjøttboller like deilige som bestemor?

Fem effektive og gyldne tips, takket være at kjøttbollene dine definitivt blir saftige!

Tilsett løk

Saftige kjøttkaker
Saftige kjøttkaker

I tillegg til kjøttdeig tilsettes andre ingredienser: egg for å opprettholde formen på kjøttbollene, hvitløk etter smak og løk for saftighet. Ikke forsøm denne grønnsaken, ett hode vil være nok til 500 g kjøttdeig. Den kan brukes både rå og stekt.

Ikke synd på fettet

Vi vet alle at vegetabilsk olje skal doseres, spesielt hvis vi steker i den. Dette er bra for figuren og for fordøyelsen. Men i tilfelle kjøttboller vi må handle annerledes. For å få en sprø og litt fuktig skorpe, sørg for å helle litt olje (1-2 ss), for saftige kjøttkaker er dette nødvendig!

Hold deg til en sterk brann

De første to minuttene kjøttboller de skal stekes på høy varme, så skal de snus og stekes i ytterligere to minutter på den andre siden. Dekk deretter pannen med et lokk, reduser varmen og stek den til den er myk på begge sider. På denne måten kan du bake kjøttbollene i ovnen, men først gå gjennom denne metoden (i to minutter på høy varme), og så får du en appetittvekkende skorpe som vil forhindre at saften lekker.

Hvordan lage saftige kjøttboller?
Hvordan lage saftige kjøttboller?

Eksperimenter med smør eller ost

Å legge til en delikat smak til kjøttdeig, bland med et lite stykke myknet smør og fordel det jevnt. Du kan også tilsette revet ost i kjøttdeigen. Bruk bare harde varianter, de smelter ikke så fort ved høye temperaturer.

Bruk et fett kjøttdeig

Hvis du for eksempel vil lage kyllingkjøttboller, bruk kjøttet på lårene. Og kyllingbryst er bra å bare steke dem hver for seg. Hvis du vil ha et litt mer kostholdsprodukt, bland hakket kjøtt med dem.

Anbefalt: