Opprinnelsen Til Harar-kaffe

Innholdsfortegnelse:

Video: Opprinnelsen Til Harar-kaffe

Video: Opprinnelsen Til Harar-kaffe
Video: HMN:Chalânqô | Harar wâ Harariyâch hitfân 2024, September
Opprinnelsen Til Harar-kaffe
Opprinnelsen Til Harar-kaffe
Anonim

Harar er en by i Øst-Etiopia kjent for to ting: dens historie som en stor hellig by i islam og naturlig bearbeidet kaffe. Landet regnes som hjemlandet til kaffe, og denne regionen er en av de eldste produsentene av dette produktet.

Allerede på 1500-tallet var Harar kjent for sin kaffe, og i 1800 ble den et stort handelssenter for kaffe og andre varer. Som i andre deler av Etiopia praktiserer mange innbyggere i Harar-regionen seremonien Etiopisk kaffe og er forankret i etiopisk kaffekultur.

Kaffe fra Harar-området i Etiopia kalles det vanligvis Harar-kaffe eller bare Harar. Frasen " Etiopisk karakter"gjelder også kaffesortene som brukes til produksjon av kaffe i Harar-regionen.

Kaffebønnene til denne typen planter er gulgrønne eller gyldengrønne i fargen og middels store. Det er en av de eldste varianter av kaffe som hittil ble brukt til å lage kaffe.

Typer Harar

kaffe hara
kaffe hara

Etiopiske kaffebønner Harar de er vanligvis delt inn i tre kategorier: Longbury, Shortbury og Mocha. Longbury kaffebønner er den største av de tre typene. På den annen side er Shortbury-variantene de minste. Mokka-kaffe er kjent for sine verdifulle bønner og komplekse smaker som sjokolade, krydder og sitrusfrukter.

Kaffe Harar det blir vanligvis tørrbehandlet, noe som betyr at kornene tørkes i solen. De er dyktig ordnet og behandlet nesten utelukkende for hånd.

Denne varianten av kaffe har en særegen smak og aroma. Aromaen blir ofte beskrevet som frukt og vin med en mokka-tone, middels syre og en tett kropp. Når det brukes til å lage espresso, kaffe hara produserer ofte stor krem. Generelt er denne kaffen dyrere og er ofte inkludert i andres sammensetning for å forbedre deres kvaliteter.

Anbefalt: