Hva Er De Mest Passende Krydder For Vilt

Video: Hva Er De Mest Passende Krydder For Vilt

Video: Hva Er De Mest Passende Krydder For Vilt
Video: How to get to the squid game! Strict Casting for the squid game! In the real life! 2024, September
Hva Er De Mest Passende Krydder For Vilt
Hva Er De Mest Passende Krydder For Vilt
Anonim

Mange husmødre lurer på hvordan viltkjøtt tilberedes - om det marineres, med hvilken marinade det marineres og med hvilke krydder det krydres. Her er noen tips for å hjelpe deg med å lage mat.

Generelt er det ingen standardkrydder som skal brukes til vilt. Salt og pepper er alltid et must, men smakstilsetninger, inkludert kanel og vanilje, kan tilsettes. Det viktigste for viltvilt er at det alltid skal holde seg i marinaden for å mykne og bli mer ømt og velsmakende. Marinaden kan være kald eller forkokt i noen minutter og kan inneholde forskjellige krydder.

Marinader kan være salte, frukt eller meieriprodukter, avhengig av hvilken smak du vil få. Det er for eksempel vanlig for fransk mat, så vel som for asiatisk mat, at kjøttet har en søt smak. I dette tilfellet er den mest passende marinaden laget av frukt - kiwi, melon eller ananas. Men med fruktmarinader må man være forsiktig med å holde kjøttet i marinaden for lenge, da det kan tørke ut. Fjærkre kjøtt skal aldri stå i mer enn 2 timer.

Melkebaserte marinader brukes også på kjøkkenet til marinering av vilt, og de er alltid effektive. Den vanligste marinaden er imidlertid den med salt og eddik, som passer bra til alle typer kjøtt. Med det blir spillet mye mer skjørt, men husk at det forkorter koketiden med nesten halvparten, så du må være forsiktig under varmebehandlingen.

Krydder for vilt
Krydder for vilt

Mengden av følgende produkter avhenger av størrelsen på kjøttet, men det anses at en halv kopp marinade er nok til ca 450-500 g kjøtt. Og det beste med denne marinaden er at den passer til alle slags viltkjøtt - uansett om det er kanin, villsvin, hønsehøne eller villand.

Nødvendige produkter til marinaden: 2 liter vann, 500 ml vin, 250 ml eddik, 1 gulrot, 1 løk, 2 laurbærblader, 20 korn sort pepper, 1 ts salt, 2 fedd.

Gulrøtter og løk skjæres i store biter og alle produktene blandes. Du kan tilsette et par uskrellede hvitløksfedd og noen få krydder av allehånde. Denne marinaden kan være kald, men det er best å koke den i omtrent 10 minutter, og etter at den er avkjølt, dypper du spillet i den.

Det er godt å suge i en glassbeholder, og hvis kjøttet ikke er godt dekket, snu det fra tid til annen for å absorbere sausen på alle sider. Etter å ha stått i omtrent 1 dag er den klar til å krydres med hvilke krydder du vil ha.

Andre egnede krydder som kan gi vilt en fantastisk smak, er svart spisskummen, kardemomme, så vel som små frukter som einer og blåbær.

Anbefalt: