Kyllingallergi

Innholdsfortegnelse:

Kyllingallergi
Kyllingallergi
Anonim

Allergi er en økt følsomhet i kroppen for visse stoffer eller matvarer, og den kan være arvelig, ervervet eller kortvarig. Her vil vi fokusere spesifikt på kyllingallergi.

Hva er en kyllingallergi?

En av de mindre vanlige allergiene er mot kylling. Det representerer den økte følsomheten til kroppen for proteinet som finnes i kylling, og kan forekomme i alle aldre. Dens sjeldenhet kommer av at frysing og videre varmebehandling av kjøtt vanligvis ødelegger allergenene som forårsaker det.

Kyllingallergi det er ofte en arvelig allergi - hvis noen i familien har det, har barna deres 50% sjanse for å utvikle det også.

I tillegg til arvelig, kan denne allergien forekomme med kronisk betennelse i tarmene, akutt og kronisk pankreatitt, struma, kolecystitt eller akutt gastritt.

Hva er symptomene på kyllingallergi?

Angioødem er et symptom på kyllingallergi
Angioødem er et symptom på kyllingallergi

Hvis i tvil du har allergi mot kylling, må du passe på følgende symptomer:

- rødhet i huden (flekker eller over hele kroppen);

- rennende øyne;

- hevelse i tungen og leppene;

- uutholdelig kløe eller kribling rundt munnen

- pustevansker

- forferdelig hodepine;

- oppkast, kvalme;

- spasmer og magesmerter, forstyrrelser i mage-tarmkanalen.

Hvis du oppdager ett eller flere av disse symptomene, bør du oppsøke lege umiddelbart og starte relevant behandling. Hvis det ikke gjøres noe, kan det oppstå alvorlige komplikasjoner som anafylaktisk sjokk og angioødem. Hvis dette skjer, vil luftveiene dine hovne opp, noe som fører til åndedrettsstans og hjertesvikt. Hos voksne kan sykdommen begynne å manifestere seg fra 5 minutter til 4 timer.

Hva er behandlingen for kyllingallergi?

Kylling
Kylling

Det viktigste å vite er at for behandling av allergier eller allergiske reaksjoner, må du konsultere en allergolog og i alle fall ikke prøve å selvmedisinere.

Imidlertid er det et par ting du kan gjøre som du mest sannsynlig vil bli informert om av allergologen din.

Det første er å utelukke matvarer med høy allergisk status og spesielt produkter som inneholder kylling. Det anbefales å bytte til et allergivennlig kosthold i 10-14 dager, hvoretter allergologen din vil utføre gjentatte tester. Din allergolog vil mest sannsynlig foreskrive antihistaminer for å lindre symptomene dine og kontrollere allergiske reaksjoner. For lokale allergiske manifestasjoner som kløe, rødhet og hevelse foreskrives antiallergiske salver, geler eller kremer.

I mer alvorlige og presserende tilfeller foreskrives hormonbehandling med kortikosteroider. Ved anafylaksi injiseres en adrenalinoppløsning.

Dessverre er det ingen universal behandling av kyllingallergi og mange andre. Disse terapeutiske manipulasjonene er rettet mot å eliminere symptomene og konsekvensene, ikke å behandle allergien i seg selv.