Tomtato-hybrid Produserer Både Poteter Og Cherrytomater

Video: Tomtato-hybrid Produserer Både Poteter Og Cherrytomater

Video: Tomtato-hybrid Produserer Både Poteter Og Cherrytomater
Video: TomTato hybrid - запущен завод по производству гибридов томатов и картофеля 2024, September
Tomtato-hybrid Produserer Både Poteter Og Cherrytomater
Tomtato-hybrid Produserer Både Poteter Og Cherrytomater
Anonim

Vil du ha pommes frites drysset med ketchup? Nå har du muligheten til å få de nødvendige produktene til et deilig måltid fra bare en plante. Det handler om Tomtato - planten som produserer både poteter og cherrytomater. Den rare hybrid kan nå kjøpes i markedene i New Zealand og Storbritannia.

Grunnleggerne av Tomtato er det øybaserte selskapet Thomson og Morgan. Når den er plantet, ligner den nye planten en standard tomatplante. Det føder flere dusin cherrytomater. Hvis du trekker den ut av bakken, avslører den fullt utviklede poteter som henger fra røttene.

Planten utvikler seg om noen få måneder, og det samme er standard livssyklus for tomat- og potetplanter. Fruktene av planten (både tomater og poteter) modnes samtidig. Produsenten forklarer at den dyrkes etter valg av eieren innendørs eller utendørs.

Tomtato er ikke en genetisk modifisert plante, men er opprettet gjennom en prosess som kalles poding. Prosessen er en vellykket kombinasjon av to planter i en, slik at området som trengs for livet til en plante (i dette tilfellet tomater) kombineres med sunnere eller kraftigere røtter til en annen plante - poteter.

cherrytomater
cherrytomater

Et lite snitt lages i stammen til en plante. En del av den andre planten er plassert i den. De to forskjellige plantene kombineres naturlig og til slutt danner en enkelt plante. Prosessen er kjent på våre breddegrader som kjøling. Det er mest vellykket når plantene er av samme art som i tilfellet med tomater og poteter.

Thompson og Morgan-sjef Paul Hansford fortalte BBC at selskapet hadde jobbet med å transplantere de to plantene i mer enn 15 år. Dette er veldig vanskelig å oppnå fordi tomat- og potetstilkene må ha samme tykkelse for å få transplantatet, la han til.

Lignende planter er opprettet før ved poding, men aldri for kommersielle formål. Så langt har de alltid manglet ett viktig element - smak. De kan imidlertid si mye om tomaten, men ikke at den mangler smak, sier Hansford.

For øyeblikket nyter Tomtato stor suksess. Det koster 14,99 britiske pund eller rundt 24 dollar, melder BBC.

Anbefalt: